Városlista
2023. március 24, péntek - Gábor, Karina

Hírek

2012. Március 05. 07:01, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Meghekkelték az Alaptörvényt

Meghekkelték az Alaptörvényt

Feltörte az Alkotmánybíróság honlapját magát magyar Anonymusnak nevező csoport, és új bekezdésekkel egészítette ki az Alaptörvényt. Az üzemeltetők ezután leállították az oldalt, a honlap csak később lesz elérhető.

A hekker vagy hekkerek feltételezhetően szombat éjszaka törték fel az Alkotmánybíróság honlapját, ám az még nem ismert, milyen biztonsági rést használtak fel ehhez. A behatolók olyan pontokkal egészítették ki az Alaptörvény dokumentumát, miszerint a „zsarnok eszmék, uralkodók, diktátorok csupán a történelem rövid szakaszai, mely zsarnokságot a nép bármikor elmozdíthat, lázadhat ellene.” Az Anonymus nevét használó hekkerek emellett korlátlan jogot is deklaráltak maguknak arra, hogy minden eszközzel fellépjenek a zsarnoksággal és annak követőivel szemben - de arra is, hogy az informatikai dolgozók 32 évesen, korábbi fizetésük másfélszeresével mehessenek nyugdíjba, közölte az Index.

Az Alkotmánybíróság közleményben kommentálta az esetet: Mint arról a média beszámolt, az elmúlt éjszaka során feltörték az Alkotmánybíróság internetes honlapját. A jogosulatlan behatolás észlelése után a szervert leállítottuk, és az illetékes hatóságok bevonásával megkezdtük a károk felmérését. A biztonsági problémák megoldása után a honlap hamarosan ismét elérhető lesz.” – olvasható a levélben.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 24. 15:35, péntek | Belföld

Beérte Portugáliáét az egy főre jutó magyar GDP, vásárlóerő paritáson

Magyarország az elmúlt évben is folytatta a felzárkózást, a baloldali gazdasági szakértők \"károgása\" és a jegybanki vélemények ellenére az európai uniós átlag 75 százalékáról 77 százalékára emelkedett a magyar GDP -

2023. Március 24. 12:27, péntek | Belföld

Úgy be volt rúgva, hogy állni se bírt, mégis a volán mögé ült - Videó

A rendőrök továbbra is hangsúlyozzák, hogy ne vezessen gépjárművet, ha alkoholt, vagy bódító hatású szert fogyasztott a vezetés megkezdése előtt!

2023. Március 24. 09:21, péntek | Belföld

Lakáshitel törlesztésére is alkalmas lehet az egészségpénztári befizetés

Lakáshitel törlesztésére is alkalmas lehet az egészségpénztári befizetés és az utána járó szja-visszatérítés, utóbbi mértéke egy házaspárnál 10 éves távlatban meghaladhatja a 2 millió forintot is.

2023. Március 24. 07:09, péntek | Belföld

Novák Katalin: addig van magyar jövő, amíg vannak gyermeket vállalók Magyarországon

Addig van magyar jövő, amíg vannak olyanok, akik gyermeket vállalnak Magyarországon - mondta Novák Katalin köztársasági elnök csütörtökön Kaposváron.