Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Február 12. 07:49, vasárnap | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI - Fotó: MTI

Meghalt a rendőri intézkedés közben

Meghalt a rendőri intézkedés közben

Rendőri intézkedés közben rosszul lett, majd meghalt egy férfi szombat reggel Budapesten.

A férfihoz szülei hívták a rendőrséget, mert az önuralmát vesztett fiatalember többször megütötte, megrúgta édesanyját, édesapját pedig késsel fenyegette – tudatta Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője.

A rendőrség közlése szerint kora hajnalban kérték a szülők a rendőri segítséget a XXI. kerületi Óvoda utca egyik társasházi lakásába, mert 31 éves fiuk súlyosan bántalmazta őket. A fiatalember hirtelen jött dührohamában összetörte a lakás bútorzatát is. A helyszínre érkezett kerületi járőröknek a negyedik emeleti ablakból a segítséget kérő apa ledobta a kulcsot, és tájékoztatta őket, hogy fia a lépcsőházba ment és kés van nála.

A rendőrök a szűk lépcsőházban találkoztak egy feltűnően zavartan viselkedő férfival, aki egy kerékpárral a kezében jött le a lépcsőn. A rendőrök intézkedés alá vonták, de a férfi az együttműködés helyett azonnal, minden látható indok és előkészületi jelek nélkül, a járőrökre támadt. A nála lévő kerékpárt a rendőrökre dobta, majd ütni és rúgni kezdte őket. A pillanatok alatt kialakult dulakodás közben megszerezte az egyik rendőr leesett könnygázspray-jét, és annak tartalmát a rendőrökre fújta.

A rendőrség közlése szerint a járőrök testi kényszer alkalmazásával megtörték a felbőszült, önuralmát vesztett férfi ellenállását és megbilincselték. Az őrjöngő férfi az intézkedés után láthatóan rosszul lett, a közben segítségként odaérkező további rendőri erők azonnal mentőt hívtak hozzá, a bántalmazott szülőkhöz és láthatóan sérült kollégáikhoz.

A zavart férfiról levették a bilincset, ruházatán könnyítettek és megkezdték az elsősegélynyújtást. Az országos mentőszolgálat kiérkező munkatársai megkezdték a zavart férfi orvosi ellátását, aki a mentőautóban életét vesztette. A további kiérkező mentőegységek egy rendőrt a helyszínen láttak el, két rendőrt sérüléseik miatt kórházba szállítottak, kivizsgálásuk, ellátásuk, sérülésük fokának megállapítása jelenleg is tart.

A mentőszolgálat munkatársai a zavart fiatalember által bántalmazott szülőket szintén kórházba szállították. Az ügyben a Budapesti Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.