Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. Augusztus 21. 08:51, csütörtök | Bulvár
Forrás: MTI

Meghalt a jeges vizes kihívás egyik kitalálója

Meghalt a jeges vizes kihívás egyik kitalálója

Balesetben meghalt Corey Griffin, a jeges vizes kihívás (Ice Bucket Challenge) egyik kitalálója, aki a múlt hét végéig százezer dollárt gyűjtött össze az ALS nevű idegrendszeri betegség elleni küzdelemhez.

A jeges vizes kihívás nyomán világszerte ismert személyiségek jéghideg vízzel öntik le magukat, hogy felhívják a figyelmet az amiotrófiás laterális szklerózis (ALS) nevű betegségre, így gyűjtve adományokat a degeneratív idegrendszeri elváltozás elleni harchoz. Ilyen betegséggel küzd például Stephen Hawking angol elméleti fizikus.
A 27 éves Corey Griffin barátjával, az ASL-ben szenvedő Pete Fratesszel indította el az egyre szélesebb körben terjedő furcsa jótékonysági kezdeményezést.
A Boston Globe amerikai napilap szerint Griffin szombaton a Massachusetts állambeli Nantucket szigetén tartózkodott, hogy újabb adományokat gyűjtsön. A sziget Juice Guys nevű épületéről éjszaka fejest ugrott az Atlanti-óceán vizébe. Először felbukott a felszínre, majd alámerült.
A közkedvelt üdülőszigeten hagyománya van annak, hogy fejest ugorjanak a vízbe a 2,5 szintes épület tetejéről, de senki nem emlékszik arra, hogy valaha bárki akárcsak megsérült volna.
Az orvosszakértői vizsgálat megállapította, hogy a fiatal férfi halála baleset volt, vízbe fulladt.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:10, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Emberre támadt egy medve hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, a Sajónagyfalu (Mariselu) községhez tartozó Sajószentiván (Santioana) településen, a férfi a lábán és az ágyékán megsérült

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Bulvár

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.

2024. Július 19. 07:12, péntek | Bulvár

Kiki és az Első Emelet

Ma 67 esztendős. 1957. július 19-én született Patkó Béla Kiki Máté Péter-díjas magyar énekes.