Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Március 04. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Meghalt a bátonyterenyei házrobbanás hőse

Meghalt a bátonyterenyei házrobbanás hőse

Szervezete feladta a gigászi küzdelmet, meghalt K. József, a bátonyterenyei házrobbanás legsúlyosabb sérültje, aki feleségét és gyermekét hősiesen mentette ki a lángok közül.

Párja, Évi (35) és kis­fiuk, Kristóf (6) így már nélküle harcol tovább az életben maradásért. Mint megírtuk, a család háza péntek este, egy hatalmas robbanás nyomán dőlt romba. Józsefnek igazi hősként mentette szeretteit, és miután kisfiukat és Évát biztonságban tudta, még visszament a lángok közé, hogy próbálja megfékezni a lángokat. A férfinek csaknem teljes teste megégett, az orvosok nem sok esélyt jósoltak neki a kórházba szállítása után. Mindhármukat mélyaltatásban tartották, ám a 45 éves férfi tegnapra meghalt.
– Éva még mindig életveszélyes állapotban van, és mélyaltatásban tartják a Szent István kórház égési intenzív osztályán – tudtuk meg a család egyik közeli hozzátartozójától. – Kristófot a Bethesda kórházban ápolják, őt is altatják. Bár állapota stabil, nagyon súlyos égési sérüléseket szenvedett. Már két műtétet végeztek rajta, de még operációk sora vár rá – tette hozzá a rokon.
Éva szülei összeroppantak a tragédia miatt, képtelenek beszélni a történtekről.
A tragédia után a család összes barátja, a szomszédok és ismerősök nem csak péntek éjjel álltak helyt, amikor segítettek a menkülésben, de azóta is példátlan emberségről tesznek tanúbizonyságot. Bátonyterenyén tegnapra rendkívüli véradást szerveztek, hiszen rengeteg plazmára van szükség ­Éviék kezeléséhez. A nagybátonyi sportcentrumban kupakgyűjtésbe fogtak, Józsi barátai jótékonysági estet szerveznek, a Facebookon pedig támogató csoport szerveződött.
– A házuk, amely tavaly készült el, a földdel vált egyenlővé, semmijük sem maradt. És már családfő sincs. Most a legfontosabb: aki tud, imádkozzon Éviért és a kis Kristófért – tette hozzá a család rokona.
Úgy tudjuk, a családtagok, akik éppen tévéztek, amikor a katasztrófa bekövetkezett, egy pukkanást hallottak a robbanás előtt, és a környéken néhány perccel korábban áramkimaradás is volt.
Angyal Eszter, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: zajlik a helyszíni szemle, akár másfél hónapba is beletelhet, mire megtalálják a tragédia okát.
Így segíthet a családon!
Sajóvölgye Takarékszövetkezet: 55400101-36044702
A betétszámla tulajdonosa: Bogár Tiborné (József testvére)

Forrás: blikk.hu, MTI-fotó: Komka Péter

Címkék: Bátonyterenye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.

2024. Április 27. 06:34, szombat | Helyi

Milliárdosok versenyeznek a TikTok megvásárlásáért, de hiába

Egy maroknyi amerikai pénzügyi és technológiai mágnás több milliárdos ajánlatra készül a TikTok megvásárlására, miután Joe Biden elnök aláírta azt a törvényt,

2024. Április 27. 06:24, szombat | Helyi

Székkel támadt a tanárjára egy diák

Brutális, ami ebben a magyar iskolában történt: székkel támadt a tanárjára egy diák

2024. Április 26. 20:50, péntek | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...