Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 11. 08:37, csütörtök | Helyi sport
Forrás: MTI-KERTÉSZ RÓBERT LONDON

Meggyilkolták a BBC rádió vezető lovassport-kommentátorának feleségét és két lányát.

Meggyilkolták a BBC rádió vezető lovassport-kommentátorának feleségét és két lányát.

Hármas gyilkosság tettese után kezdődött hajtóvadászat szerdán Londonban. A három áldozat a BBC rádió vezető lovassport-kommentátora, John Hunt felesége és két lánya.

A 61 éves Carol Hunt, a 28 éves Hannah Hunt és a 25 éves Louise Hunt a rendőrség szerdai tájékoztatása szerint előző éjjel vesztette életét "számszeríj és valószínűleg egyéb fegyverek" okozta sérülések miatt a család északnyugat-londoni otthonában. A Scotland Yard közölte, hogy a hármas gyilkosság ügyében egy 26 éves, Kyle Clifford nevű gyanúsított ellen adott ki körözést.
A rendőrség felhívása szerint Cliffordnál valószínűleg jelenleg is fegyverek vannak. Rob Hall főfelügyelő, a nyomozás irányítója szerda délutáni sajtóértekezletén kérte, hogy ha valaki a közreadott fotó alapján felismerni véli a gyanúsítottat, ne közelítse meg, hanem a sürgősségi telefonszámon értesítse a rendőrséget.
Szerdán automata fegyverekkel felszerelt rendőri alakulatok bevonásával nagyszabású hajtóvadászat zajlott Clifford kézre kerítésére London északi városrészeiben és a szomszédos Hertfordshire megyében.
A brit védelmi minisztérium szerdán megerősítette azokat a médiaértesüléseket, hogy Clifford 2022-ben rövid ideig a brit hadsereg katonája volt.
Az 58 éves John Hunt, aki korábban a rendőrség kötelékében szolgált, két évtizede a főleg sport- és közéleti műsorokra szakosodott BBC 5 Live rádióállomás lóverseny-közvetítéseinek vezető szakkommentátora.
Számszeríj birtoklásához a jelenlegi brit törvények alapján nem szükséges fegyvertartási engedély, de ilyen fegyverekkel sem lehet közterületen tartózkodni.
Az előző, konzervatív párti brit kormány azonban már megkezdte azt a törvényi felülvizsgálatot, amelynek célja az, hogy a jövőben a számszeríjak birtoklására is kiterjesszék a lőfegyverek tartásához hasonló rendkívül szigorú szabályozást.
Ennek közvetlen előzményeként 2021 karácsonyán a rendőrség elfogott egy számszeríjjal felfegyverkezett férfit a királyi család windsori rezidenciájának nyilvánosan nem látogatható részén, az akkori uralkodó, II. Erzsébet királynő lakosztályának közelében.
Az incidens időpontjában II. Erzsébet és legalább húsz családtagja is a windsori kastélyban tartózkodott, köztük a néhai uralkodó három fia, Károly akkori trónörökös - aki édesanyja 2022-ben bekövetkezett halála után III. Károly néven lépett trónra -, valamint András yorki herceg és Eduárd, Wessex grófja.

Elfogása után a behatoló, az akkor 21 éves Jaswant Singh Chail bevallotta a rendőröknek, hogy a királynőt akarta meggyilkolni.
Chailt tavaly októberben kilenc év szabadságvesztésre ítélték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 09:29, hétfő | Helyi sport

Párizs 2024 - Balatonfüredről indították útnak a két magyar vitorlázó olimpikont.

Balatonfüredről, a Kékszalag Port kikötőből indították útnak a két magyar vitorlázó olimpikont, Érdi Máriát és Vadnai Jonatánt vasárnap több utánpótlás korú versenyző és számos érdeklődő társaságában.

2024. Július 15. 09:19, hétfő | Helyi sport

Díjugrató vk - Magyar diadal Jármy Vince révén.

Jármy Vince révén magyar diadallal zárult a Nemzeti Lovardában rendezett díjugrató világkupa legrangosabb egyéni versenye, a vasárnapi Grand Prix.

2024. Július 15. 09:00, hétfő | Helyi sport

HUMDA - Székesfehérvár Rallye.

Úton vagyunk az első gyorsaságira a Székesfehérvár rallyn! Az időjárás kedvező, szurkoljatok Nekünk!

2024. Július 15. 08:49, hétfő | Helyi sport

Székesfehérvár-rali - Csomósék defektje és Turán ütközése után Velenczei nyert.

Az abszolút bajnoki címért harcban lévő Csomós Miklós defekt, Turán Frigyes pedig egy ütközés következtében maradt le a győzelemről a vasárnap véget ért Székesfehérvár-ralin.