Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Március 08. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd

Megfiatalodhat Nógrád megye autóbuszparkja

Megfiatalodhat Nógrád megye autóbuszparkja

Volumenében jelentős járműbeszerzést tartalmaz a térségünk autóbuszos közlekedését ellátó Közép-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. elkövetkezendő évekre vonatkozó koncepciója.

Az idén január 1-el létrejött régiós központi társaság a Nógrád-, az Agria-, a Hatvani-, a Jászkun- és a Mátra Volán Zrt. összeolvadásából állt fel. Az elkövetkezendő évek terveiről dr. Simon Zoltán, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. közösségi közlekedési vállalatokért felelős igazgatója elmondta; az egyesüléssel létrejött, racionalizált működésű régiós társaságok méretüknél fogva versenyképesebbek, mint elődjeik. Az egyesüléssel nemcsak a szervezet, hanem a folyamatok és a szolgáltatások minősége is egységesül, egy-egy térségen, régión belül kiegyenlítődnek az esetlegesen objektíven jelenlévő különbségek, a hátrányosabb helyzetű térségek ellátásának minősége javulhat és ebben több mozgástere van a régiós vezetésnek. A versenyképesség alapvető eleme a járműállomány minősége, így a KMKK az elavult eszközpark megújítására elkészítette az egész régió modernizációs programját. A program megvalósítása révén a helyközi közlekedésben a járműállomány jelentősen megfiatalodhat, melynek pozitív hatását az utazóközönség mind a pontosság, mind a kényelem tekintetében érzékelni fogja – nyilatkozta a Rádió Focusnak az igazgató.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: volán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 20:48, kedd | Helyi

Esős, záporos, kissé szeles idő.

Egy ciklon halad át felettünk, emiatt felhős, borongós időben lesz részünk, és sokfelé számíthatunk esőre, záporokra, keleten, északkeleten zivatarokra is. Több tájegységünkön kiadósabb eső várható.

2024. Április 23. 15:45, kedd | Helyi

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Április 23. 15:42, kedd | Helyi

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul májusban.

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul május elején, azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb ember megismertessen a sport területén az elmúlt 14 évben elért eredményekkel.

2024. Április 23. 14:50, kedd | Helyi

Új szén-dioxid-megkötő módszert tesztelését kezdi meg az OMV-Petrom.

Új szén-dioxid-megkötő módszer tesztelését kezdi meg az OMV Petrom - közölte a kőolajipari vállalat.