Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 02. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: NVSZC TARNÓCZI LÁSZLÓ

Megerősítést nyertek a szakképzés Nógrád vármegyei igazgatói.

Megerősítést nyertek a szakképzés Nógrád vármegyei igazgatói.

Döntött a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum intézményvezetői pályázatiról.

Július 1-i hatállyal két balassagyarmati és három salgótarjáni technikum, illetve technikum és szakképző iskola igazgatója kapott öt évre szóló kinevezést.
A Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum a tavaszon nyílt pályázatot hirdetett a lejárt iskolaigazgatói státuszok betöltésére – közölte Baranyi Zoltán. Az NVSzC főigazgatója hozzátette: Balassagyarmaton az NVSzC Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola esetében pályáztatásra nem volt szükség, ugyanis Zérczi Miklós igazgató úr mandátuma csak évek múlva jár le, illetve az NVSzC Szondi György technikum és Szakképző Iskola élén Tanka Ágnes igazgató asszony a többi igazgató társaihoz hasonlóan – főigazgatói javaslat alapján – második vezetői ciklusra újabb öt évre pályázat nélkül megkapta a bizalmat. Az NVSzC Szent-Györgyi Albert Technikum igazgatói státuszára viszont eredményesen pályázott Szrenka Anikó, az intézmény eddigi igazgatója.


Salgótarjánban az NVSzC Borbély Lajos Technikum és Szakképző Iskola vezetéséről nem kellett dönteni az igazgató még hatályos kinevezése miatt, ezt az intézményt továbbra is Fekete Zsoltné vezeti. A másik három tanintézet vezetését viszont pályázati úton nyerte el a három jelenlegi intézményvezető.

Az NVSzC Táncsics Mihály Technikumigazgatója továbbra is Juhászné Janik Beatrix, az NVSzC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskolát Barta Rita, az NVSzC Stromfeld Aurél Technikumot pedig Bozó János igazgató vezeti. Az új igazgatói megbízatások 2029. június 30-ig szólnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.

2024. Július 16. 08:25, kedd | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.