Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. November 08. 15:06, péntek | PR

Megérkezett a tökéletes matrac? Az aloe vera matrac pozitív hatásai

Megérkezett a tökéletes matrac? Az aloe vera matrac pozitív hatásai

Mi az az aloe vera matrac? Ez is csak egy újabb trend, vagy valóban pozitív hatással bír egészségünkre? Mivel tud többet, mint egy átlagos matrac? Érdemes vajon beszerezni egyet?

A kókuszmatrac után újabb alternatíva bukkant fel az egészséges alvás kiegészítőinek körében: ez pedig nem más, mint az aloe vera matrac. No de mi is ez pontosan és miért jó?

Az aloe vera pozitív hatásai

Az aloe vera növény gyógyító hatását már régóta ismerjük. Bőrnyugtató-, ápoló- és regeneráló tulajdonságát sikeresen alkalmazzák gyógyszerekben, krémekben, de kisebb háztartásokban is gyakran találkozhatunk a növénnyel, melynek leveléből lecsippentve, levét kipréselve házilag sebgyógyításra is alkalmazhatjuk, mégpedig igen kiváló hatásfokkal. Támogatja, erősíti az immunrendszert; hűsít, nyugtat, például csípések és égések esetén, de gyulladáscsökkentő hatása miatt alkalmas kisebb bőrbetegségek kezelésére is.
Ezeken felül segíti a levegő tisztulását otthonunkban, és például teát is készíthetünk belőle.

Az egyik legkeményebb matrac: az aloe vera matrac

A nemrégiben a piacon megjelent aloe vera matrac a keményebb matracok táborát erősíti, ezért igen széles körben kedvelt opció lehet. Míg az aloe verával átitatott matrachuzat puha, kellemes tapintású és gyengéd, addig a matrac keménységének köszönhetően biztosítja a megfelelő alátámasztást a gerincnek. Keménysége, formakövetése miatt használata ajánlott hát- és gerincproblémákkal küszködőknek is.





Az aloe verát tartalmazó matrachuzat nyugtató hatása miatt elősegítheti a kényeztető, pihentetőbb alvást is. Jól szellőzik, így mindig friss érzet társul alvásunkhoz, amikor aloe vera matracon vagy huzaton hajtjuk álomra fejünket.
Különböző allergiák és asztma esetén is előnyös lehet használata antibakteriális hatása miatt; védelmet nyújt a poratkák ellen is.

Összességében elmondható, hogy az aloe vera matrac ideális választás lehet az emberek nagy részének. Míg a puhább matracokról már jó ideje tudjuk, hogy lényegében senkinek nem tesznek jót, addig a félkemény- és kemény matracok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, hiszen nem csak kényelmesek, de biztosítják gerincünk, törzsünk, nyakunk számára azt a támaszt, melyre szükségünk van. A matracok optimális keménységét most pedig az aloe vera matracok az aloe vera gyógyító tulajdonságaival ötvözik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat