Városlista
2021. június 23, szerda - Zoltán

Hírek

2021. Március 11. 15:29, csütörtök | PR

Megéri fizetni a próbavizsgáért?

Megéri fizetni a próbavizsgáért?

Új lehetőség nyílt meg a nyelvvizsgára készülőknek. A próbavizsga már elérhető néhány vizsgaközpontban, ám természetesen ennek is ára van. Érdemes-e próbavizsgát tenni, vagy egyből az éles vizsgának fussunk inkább neki?

A nyelvvizsgák ára az egekben van, ezért nem csoda, ha mindenki csak egyszer szeretné kifizetni az árát és sikeres vizsgát akar. Viszonylag új dolog a próbavizsga lehetőség, de ennek is ára van, ezért érdemes kicsit jobban körüljárni, hogy fizessünk érte vagy inkább mégsem.

Mi az a próbavizsga?

Korábban is voltak már elérhető gyakorló vizsgatesztek, de ezeknél jó esetben kaptál egy megoldókulcsot és böngészhetted magadnak, mit rontottál el. A százalékokat is magadnak kellett kiszámolni, hogy lásd, meg lett volna a vizsga vagy sem.

A próbavizsga esetében az éles vizsga szimulációja történik. Azonos típusú feladatokkal, sőt, még azonos vizsgáztatókkal is zajlik a próbavizsga, mint az igazi nyelvvizsga, de nem kell érte a vizsgahelyszínre utazni. A teljes próbavizsga folyamat online fut le, amiben a vizsga a szintén újdonságot jelentő online nyelvvizsgához hasonlít a legjobban. A próbavizsga szóbeli részét egy videón keresztül zajló vizsga biztosítja, így valóban az éles vizsga minden részét van lehetőség kipróbálni.Vizsgarutin

A próbavizsga legfontosabb előnye, hogy vizsgarutint ad. Nem csak arról van szó, hogy gyakorolod a típusfeladatokat, hanem arról is, hogy élőben próbálod ki a körülményeket. A tapasztalat azt mutatja, hogy sok időt és ezzel pontot veszítenek a vizsgázók, mert a stressz miatt nem értelmezik elég gyorsan vagy pontosan az instrukciókat a vizsgán. A próbavizsga lehetőséget ad, hogy tét nélkül végigmenj a vizsgafolyamaton és megismerd a körülményeket. Ha online nyelvvizsgát választasz végül, akkor még közelebb van a szimuláció a tényleges vizsgahelyzetedhez.

Piszkos anyagiak

A próbavizsgának ára van, de úgy állapították meg, hogy a töredéke legyen a valódi vizsgának. Ott a hivatalos nyelvtudást bizonyító tanúsítványért, a nyelvvizsga bizonyítvány hitelességéért (is) fizetsz, ezért kerül többe. Érdemes egyszer végigmenni a vizsgán a próbavizsga segítségével, mert lehet, hogy ez adja majd hozzá azt a kritikus három pontot, aminek segítségével meglesz a vizsgád elsőre.
A próbavizsga viszont nem általános gyakorlásra van kitalálva. Ha még nem állsz készen rá, hogy ráfordulj a vizsgára, akkor inkább használd a gyakorlófeladatokat.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 18. 15:41, péntek | PR

Reumakórházból járási hivatalt építettek

Egy évek óta nem használt, korábban reumakórházként működött épületet alakított át járási hivatallá és kormányablakká, a Jánosik és Társai Kft.

2021. Június 08. 19:21, kedd | PR

A minimalista kapszulagardrób alapjai: férfi pólók

Építsük fel – egészen az alapoktól – a tökéletes ruhatárat!

2021. Május 21. 10:33, péntek | PR

Nem engednek a minőségből a Jánosik és Társai Kft.-nél.

Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva világították át a Jánosik és Társai Kft.-t a külső auditorok. Az internetes technika segítségével, a szigorból semmit nem engedve, minősítették a céget.

2021. Április 27. 10:34, kedd | PR

Bővül és megújul a varsányi általános iskola

Új tantermekkel és szaktantermekkel, tornateremmel, valamint többi közt műanyag borítású sportpályával is bővül a hamarosan megújuló Varsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola.