Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Október 29. 14:05, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Megemlékezés és gyertyagyújtás biztonságban

Megemlékezés és gyertyagyújtás biztonságban

Fokozott rendőri jelenlétre számíthatnak a közutakon és a temetők környékén Nógrád megyében.

A közelgő mindenszentek és halottak napja, a halottakról való megemlékezés időszaka, amelynek alkalmából egyre többen látogatják meg a temetőket, hogy virággal, koszorúval és mécses gyújtásával emlékezzenek elhunyt szeretteikre. A nyugodt megemlékezés érdekében a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai idén is kiemelt figyelmet fordítanak a megemlékezés nyugalmát veszélyeztető szabálysértések és bűncselekmények megelőzésére, továbbá a közrend és a közbiztonság fenntartására.

A megemlékezés napján is fordítsanak kellő figyelmet értékeik védelmére:

  • Ne hagyják őrizetlenül táskájukat! Figyelmetlenségüket kihasználhatják a tolvajok, még ha csak rövid időre fordulnak, vagy távolodnak el csomagjaiktól, illetve ha épp gyertyát gyújtanak, vagy a sírhely környékét rendezik!
  • Csak annyi pénz, illetve olyan érték legyen Önöknél, amire feltétlenül szükségük van! Telefonjaikat, pénztárcájukat, illetve bankkártyáikat csak szükség esetén vigyék magukkal, azokat zárható, lehetőleg belső zsebben tartsák!
  • Ne feledjék, hogy a zsebtolvajoknak „kedvező terep” az ilyenkor jellemző tömeg! A temetők környékén megnövekszik a gyalogos- és gépjárműforgalom, ezért közlekedjenek nagyobb körültekintéssel!
  • Lehetőleg a kijelölt parkolóban és jól megvilágított, biztonságos helyen álljanak meg gépjárművükkel!
  • Járműveiket minden esetben zárják le és ellenőrizzék, hogy az ajtók, ablakok valóban bezáródtak. Soha ne hagyjanak a gépkocsiban értékeket (táska, mobiltelefon, pénztárca, GPS, stb.)! Ne feledjék, hogy a járműben, látható helyen hagyott táskáról, kabátról csak Önök tudhatják, hogy nincs benne érték!

A balesetmentes közlekedés érdekében kérjük a gépjárművezetőket:

  • Számoljanak a forgalom sűrűsége miatt megnövekedett menetidővel és elindulás előtt lehetőség szerint tájékozódjanak az esetlegesen kialakult torlódásokról, balesetekről. A temetők környékén számoljanak a megnövekvő gyalogos- és gépjárműforgalommal!
  • Az utazás előtt ellenőrizzék gépkocsijuk műszaki állapotát!
  • Körültekintően, szabályokat betartva, minden esetben az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően fokozott óvatossággal vezessenek!
  • A temetők környékén az aktuális forgalmi rendet és az ott forgalmat irányító rendőrök, polgárőrök utasításait maradéktalanul tartsák be!
  • A gyalogosan közlekedők is tartsák be a rájuk vonatkozó szabályokat!

Amennyiben a fentiek ellenére mégis bűncselekmény áldozatává válik vagy közlekedési baleset éri, hívja a 112-es hívószámot!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 11:42, szombat | Helyi

Betiltaná a hétvégi kocsikázást a német közlekedési miniszter

Németországnak nem sikerült elérnie kitűzött klímaterveit, úgyhogy egészen szokatlan tervekkel állnak elő, hogy javítsanak az értékeken. Volker Wissing, Németország közlekedésügyi minisztere kijelentette:

2024. Április 20. 09:21, szombat | Helyi

Kerékpárosbarát szezonnyitót tartanak a hétvégén.

Idén is meghirdette a szezonnyitó kerékpárosbarát hétvégét a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) április 20-21-ére, az eseményhez több mint 80 vendéglátóhely, szálláshely és látványosság csatlakozott.

2024. Április 20. 09:09, szombat | Helyi

BMW-Lufthansa-megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között.

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között.

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Elszórtan záporok előfordulhatnak.

Keleten, délkeleten számíthatunk hosszabb napos időszakokra, máshol több felhő lesz az égen.