Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Március 06. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Megemlékezés a Nemzetközi Polgári Védelmi Nap alkalmából.

Megemlékezés a Nemzetközi Polgári Védelmi Nap alkalmából.

Ünnepélyes megemlékezést tartott a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság március elsején a Nemzetközi Polgári Védelmi Nap alkalmából.

A megemlékezést Seres Tibor tűzoltó ezredes, igazgató, tűzoltósági főtanácsos nyitotta meg. Beszédében kitért arra, hogy fontosak az ünnepeink megtartása, az emlékezés azokra az eseményekre, hősökre, amelyekre méltán lehetünk büszkék.

Faragó Sándor tűzoltó alezredes, vármegyei polgári védelmi főfelügyelő ünnepi beszédében méltatta a polgári védelem jelentőségét a káresemények felszámolásában, amelyek a környezeti állapotok hangsúlyos leromlása, a klímaváltozás hatásainak következtében, valamint a technológia fejlődéssel együtt járó civilizációs katasztrófák miatt következnek be.

Az ünnepség zárásaként a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nevében Seres Tibor tűzoltó ezredes, igazgató, Antal István tűzoltó ezredes, igazgatóhelyettes és Téglás Krisztina tűzoltó ezredes, gazdasági igazgatóhelyettes koszorúzta meg az igazgatóság épületének homlokzatán elhelyezett emléktáblát. Utánuk a Nógrád Megyei Polgári Védelmi, Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület nevében Faragó Sándor tűzoltó alezredes, elnök, Juhász László tűzoltó alezredes, szakmai titkár és Cser Tamás Sándor tűzoltó alezredes társadalmi titkár helyezte el az emlékezés koszorúját.

A Nemzetközi Polgári Védelmi Világszervezet 1972. március 1-jén alakult meg. Erre emlékezve 1992-ben határoztak a Polgári Védelem Világnapjának megrendezéséről. Magyarországon immár harminckét éve emlékeznek meg erről az eseményről, vagyis azok előtt az emberbaráti feladatok előtt tiszteleg a szakma, amelyekkel a lakosságot a háborús cselekedetektől, a katasztrófák következményeitől óvják meg.

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Fotók: Molnár Adrienn tű. hadnagy NVMKI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 18:26, csütörtök | Helyi

Gábriel arkangyal - 120 év után először emelik le és restaurálják

Több mint 120 év után először emelik le és restaurálják teljeskörűen a Hősök terén álló monumentális Millenniumi emlékmű korinthoszi oszlopán álló Gábriel arkangyalt.

2024. Július 18. 10:45, csütörtök | Helyi

Tíz perc alatt kétszer!!!

Dejtár belterületén rövid idő alatt kétszer is túllépte a megengedett sebességhatárt egy autó vezetője.

2024. Július 18. 08:49, csütörtök | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 18. 08:38, csütörtök | Helyi

Ismét megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord.

Kedden is megdőlt az idei nyári, valamint a mindenkori nyári magyarországi áramfogyasztási rekord derül ki a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.