Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2014. Június 20. 07:30, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Megállt az egyéni vállalkozások számának csökkenése

Megállt az egyéni vállalkozások számának csökkenése

Megállt tavaly az egyéni vállalkozások számának több évig tartó csökkenése Nógrád megyében.

Ebből a körből 2013-ra vonatkozó adatokkal ötezer egyszáz adóbevallás érkezett, összesen harminchárommilliárd-négyszázhetvenkétmillió forint bevétel kimutatásával. Ez az összeg, 4,3 százalékkal több mint a 2012-es eredmény. Jelentősen átrendeződött azonban az adózási módok választása szerint Nógrád megye egyéni vállalkozóinak összetétele. Felére csökkent az EVA és az átalányadózók száma és jelentősen megnőtt a kedvezőbb adózási feltételeket nyújtó KATA adózási formát választók száma. Az egyéni vállalkozóknak azonban a kétharmada még továbbra is a tételes költségelszámolást választotta. A tőlük érkező adóbevétel pedig az összes bevétel kielnctizedét adja. Nógrádban a tavalyi adatok szerint az egyéni vállalkozók egy főre jutó átlagos jövedelme hat és félmillió forint volt. Ez több mint tizenkét százalékkal alacsonyabb az országis átlagnál. Részletesebben kibontva az adatokat kiderül, hogy a különböző elszámolási módokat választók közül változatlanul az átalányadózók egy főre jutó bevétele a legszerényebb és megyei átlag feletti árbevételt produkáltak a tételes költségelszámolók.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: vállalkozás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 08:00, szombat | Helyi

Reggel pára, délután egy-egy zápor jöhet.

Napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Északon helyenként futó zápor, zivatar kialakulhat.

2024. Május 17. 15:00, péntek | Helyi

Rossz matek: 2×72=2×39+2×4!!!

Jövet-menet gyorsan hajtott Dejtáron.

2024. Május 17. 12:00, péntek | Helyi

Pünkösd - A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények.

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered.

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.