Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2014. Június 20. 07:30, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Megállt az egyéni vállalkozások számának csökkenése

Megállt az egyéni vállalkozások számának csökkenése

Megállt tavaly az egyéni vállalkozások számának több évig tartó csökkenése Nógrád megyében.

Ebből a körből 2013-ra vonatkozó adatokkal ötezer egyszáz adóbevallás érkezett, összesen harminchárommilliárd-négyszázhetvenkétmillió forint bevétel kimutatásával. Ez az összeg, 4,3 százalékkal több mint a 2012-es eredmény. Jelentősen átrendeződött azonban az adózási módok választása szerint Nógrád megye egyéni vállalkozóinak összetétele. Felére csökkent az EVA és az átalányadózók száma és jelentősen megnőtt a kedvezőbb adózási feltételeket nyújtó KATA adózási formát választók száma. Az egyéni vállalkozóknak azonban a kétharmada még továbbra is a tételes költségelszámolást választotta. A tőlük érkező adóbevétel pedig az összes bevétel kielnctizedét adja. Nógrádban a tavalyi adatok szerint az egyéni vállalkozók egy főre jutó átlagos jövedelme hat és félmillió forint volt. Ez több mint tizenkét százalékkal alacsonyabb az országis átlagnál. Részletesebben kibontva az adatokat kiderül, hogy a különböző elszámolási módokat választók közül változatlanul az átalányadózók egy főre jutó bevétele a legszerényebb és megyei átlag feletti árbevételt produkáltak a tételes költségelszámolók.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: vállalkozás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.