Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2012. December 28. 13:05, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Megállapodott Salgótarján a Volánnal

Megállapodott Salgótarján a Volánnal

Megállapodott Salgótarján önkormányzata a Nógrád Volán Zrt-vel a jövő évi helyi járati buszközlekedésről.

Így nem szükségszolgáltatás lesz január elsejétől, hanem változatlan feltételek mellett közlekednek majd a buszok. Sőt, azok a tárgyalások is folytatódnak, amelyek eredményeképpen tavaszra egy új menetrend is születhet a városban. Erről Székyné dr. Sztrémi Melinda, Salgótarján polgármestere beszélt a Rádió Focusban. Mint mondta, december közepén – megállapodás hiányában – egy közszolgáltatási kötelezettségről döntött a képviselő-testület, ami a szolgáltatásban visszalépést jelentett volna. A tárgyalások azonban folytatódtak, és mára egy mindenki számára elfogadható megállapodás született. A szolgáltató és a város között az okozott problémát, hogy a Nógrád Volán Zrt. 660 millió forintot követelt veszteségtérítés címén, és követelését bíróságra is adta. A város nem ismerte el a tartozást, mert az többnyire azokból a különféle utazási kedvezményekből adódott, amelynek különbözetét a kormány nem térítette meg a Volánnak. A mostani megállapodás értelmében a város 660 millió forint helyett 110 millió forintot fizet az elmúlt évekre, további 40 milliót pedig az idei veszteségtérítésre.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: volán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 08:48, kedd | Helyi

Úton átkelő teknősökre figyelmeztet a természetvédelmi egyesület.

Az úton átkelő teknősök védelmére hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Május 14. 08:38, kedd | Helyi

Mabisz: újabb járművekre kell kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kötni.

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz)

2024. Május 14. 08:21, kedd | Helyi

Cannes - Kedden kezdődik a 77. cannes-i fesztivál.

A hollywoodi sztárok valamennyi generációja, Richard Gere-től Meryl Streepen át olyan feltörekvő csillagokig, mint Barry Keoghan, Jacob Elordi, Margaret Qualley és Anya Taylor-Joy.

2024. Május 14. 08:00, kedd | Helyi

Hideg reggel után kellemes, májusi idő.

Még nyugaton-délnyugaton lehet több felhő, ott kisebb csapadék is előfordulhat. Napközben aztán folytatódik a túlnyomóan napos idő csupán délen alakulhat egy-egy zápor.