Városlista
2022. október 1, szombat - Malvin

Hírek

2012. Március 04. 07:01, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Még idén bérrendezést várnak az egészségügyi dolgozók

Még idén bérrendezést várnak az egészségügyi dolgozók

Tarthatatlan az egészségügyben dolgozók helyzete, amely azonnali megoldást kíván - mondta a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke a szervezet budapesti nagygyűlésén.

Balogh Zoltán szerint elfogadhatatlanok az ágazatban dolgozók munka- és jövedelmi körülményei. A dolgozók azt kérik, hogy még ebben az évben rendezzék anyagi és munkakörülményeiket.

Sok ápolóra egy műszakban 40-60 beteg jut, miközben négyötödük a létminimum alatt él. A kamarában arra is felhívják a figyelmet, hogy a mostani állapotok a külföldi munkavállalásra ösztönöznek, ami itthon munkaerőhiányhoz vezethet.

A dolgozók azt kérik, hogy még ebben az évben rendezzék anyagi és munkakörülményeiket, valamint a szakmai kompetenciáik körét.

Erről szóló nyílt levelüket Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke a köztestület szombati budapesti nagygyűlésén átadta Szócska Miklós egészségügyi államtitkárnak.

Szócska Miklós azt mondta: még az utolsó számításokat végzik, ezért a mostani béremelés konkrét összegéről továbbra sem beszélt. Arra viszont konkrét ígéretet tett, hogy az emberi erőforrás fejlesztésére rendelkezésre álló uniós forrásokból még ebben az évben rendezik a szakmai kompetenciákat.

Az államtitkár leszögezte, hogy nem lesz létszámleépítés az ágazatban, átcsoportosítások ugyan lehetnek, de az egészségügyben mindenki munkájára számítanak - tájékoztatott a köztévé.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 30. 18:56, péntek | Belföld

Baleset miatt lezárták az M5-öst Pusztavacsnál Szeged felé

Baleset miatt lezárták az M5-ös autópályát Pusztavacsnál Szeged felé, a járműveket az 5-ös főútra terelik, emiatt több kilométeres torlódás alakult ki - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság honlapján péntek délután.

2022. Szeptember 30. 13:29, péntek | Belföld

KSH: augusztusban 43,4 százalékkal emelkedtek az ipari termelői árak

Augusztusban a belföldi értékesítés árai 66,6, az exportértékesítésé 31,6 százalékkal magasabbak voltak, mint egy évvel korábban.

2022. Szeptember 30. 11:48, péntek | Belföld

A járdára felhajtva kerülte ki az autóst, a fedélzeti kamera buktatta le

Ismét fedélzeti kamera felvétele alapján indult szabálysértési eljárás egy sofőrrel szemben, aki 2022 augusztusában az előtte haladó autót a menetiránya szerinti jobb oldalról, a járdára felhajtva előzte meg.

2022. Szeptember 30. 08:35, péntek | Belföld

Duna House: átlagosan legalább harminc millió forint szükséges egy ingatlan megvásárlásához

Míg két-három évvel ezelőtt nagy átlagban húsz millió forint elegendő volt egy ingatan megvásárlásához, addig ma már legalább harminc millió forint kell egy átlagos lakás vagy telek megvételéhez a Duna House elemzése szerint.