Városlista
2024. augusztus 10, szombat - Lörinc

Hírek

2013. Február 08. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mediterrán diétával kezelhető a cukorbetegség

Mediterrán diétával kezelhető a cukorbetegség

A sovány húsok és az egészséges zsírokkal, mint az olíva olajjal készült ételek, az alacsony szénhidrát és magas fehérjetartalmú ételek, valamint a kevés cukor a leghatékonyabbak egyrészt fogyás, másrészt a vércukorszint csökkentésére a cukorbetegek között - írja a Fox News.

Különböző diéták összehasonlításakor ezek tűntek a leghatékonyabbnak a cukorbetegség szinten tartására. A diabéteszes betegeknél a vércukorszint kiemelkedően magas, ezért kulcsfontosságú annak csökkentése és rendszeres ellenőrzése.

Életmódbeli változások, mint a súlycsökkenés és a kalóriabevitel csökkentése megvéd a betegség egyéb szövődményeitől.

Dr. Olubukola Ajala, a tanulmány szerzője és kollégái 20 korábbi összehasonlító tanulmány átfogó elemzését végezték el. Megállapították, hogy a mediterrán diéta: kevés szénhidrát, sok fehérje, alacsony cukortartalom - ezek csökkentették legjobban a páciensek vércukorszintjét. Emellett az étrendet követők mindegyike veszített súlyából.

A mediterrán diéta részeként sok zöldség-és gyümölcs, halak, hüvelyesek fogyasztását javasolják. Az étrend emellett csökkenti az Alzheimer-kór, a Parkinson-kór és a szívbetegségekből következő halálozás kockázatát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 10. 09:34, szombat | Belföld

Másodfokú hőségriasztás lép életbe vasárnaptól

Másodfokú hőségriasztás lép életbe az ország egész területén vasárnaptól péntek éjfélig

2024. Augusztus 10. 09:27, szombat | Belföld

Mol: az utóbbi években jelentősen nőtt a Magyarországon előállított bioüzemanyagok mennyisége

Már évi több mint 200 ezer tonna bioüzemanyag előállítására képes a Mol résztulajdonában álló Rossi Biofuel Zrt. - közölte a Mol az MTI-vel.

2024. Augusztus 09. 16:45, péntek | Belföld

Így készült az idei Szent István-napi kenyér

A hagyomány és a megújítás kovászából sült az idei Szent István-napi kenyér és Innovatív kenyér, amelyeket a Szent István Nap helyszínein is megkóstolhatnak a látogatók.

2024. Augusztus 09. 08:08, péntek | Belföld

KSH: júliusban 4,1 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapjához képest

2024. júliusban a fogyasztói árak átlagosan 4,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).