Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Március 08. 19:15, péntek | Helyi sport
Forrás: MOTORSPORT GYÉMÁNT PÉTER SZAÚD ARÁBIA

Max Verstappen-pole a szaúdi időmérőn, 11. lett a Ferrari újonca!

Max Verstappen-pole a szaúdi időmérőn, 11. lett a Ferrari újonca!

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen magabiztosan szerezte meg az első rajtkockát Dzsiddában, míg a Carlos Sainzot helyettesítő Oliver Bearman a 11. helyen végzett.

A harmadik szabadedzésen Verstappen végzett az élen Leclerc előtt, míg Csou keményen odacsapta az autóját a 8-as kanyarnál, és végül az időmérőn sem tudott részt venni. A kínai kivezető körre még ki tudott menni, de nem sikerült időben mengkezdenie a körét. Csou-hoz hasonlóan a vakbélgyulladás miatt még műtéten is áteső Sainz is kihagyta az időmérőt – a spanyol már a harmadik szabadedzésen sem tudott részt venni, a helyét a hétvégére az F2-es Ferrari-junior Oliver Bearman vette át. A Q1 elején csak a két Red Bull és a két RB maradt a bokszban Csou-n kívül, az élre pedig Alonso állt, őt Leclerc követte. Hülkenberg Sargeantre akadt ki, amiért feltartotta őt. Ezt követően Piastri állt az élen, kis időre pedig Bearman Leclerc elé ugrott.

Amikor már csak 4 perc volt hátra a Q1-ből, Leclerc vette át a vezetést 1:28.3-mal, majd Verstappen javított 1:28.1-re. Meglepő módon a holland mögött Stroll végzett, és az első szekcióban búcsúzott Bottas, Ocon, Gasly, Sargeant és Csou. Albon továbbjutása 72 ezreden múlt. Bearmant a maximum deltaidő átlépése miatt fogják vizsgálni az időmérő után. A Q2-t hamar megszakították: Hülkenberg kocsijából ment el az erő, a németnek félre kellett állnia a Haasszal, és amíg elszállították az autót, piros zászló lépett érvénybe – körülbelül 5 perc várakozás után folytatódhatott az időmérő.

Bearman hibázott az első körén, ezért vissza is jött a bokszba, viszont záporoztak az erős idők: Verstappen 1:28.0-val állt az élre, Alonso 44, Leclerc 101 ezredre volt tőle. A kiesőzónában ekkor Magnussen, Ricciardo, Albon, Bearman és Hülkenberg állt, míg a tizedik helyet Piastri foglalta el.

Bearman a következő körét sem tudta tökéletesen összerakni, csak a 11. helyig jött fel, de még volt 2 perc a Q2-ből. Verstappen fél tizedet tudott még javítani, Leclerc feljött a második helyre, Alonso pedig a harmadik helyen ment tovább.

A Q2-ben búcsúzott Bearman, aki 36 ezreddel maradt el a 10. helyen továbbjutó Hamiltontól, Albon a 12., Magnussen a 13., Ricciardo a 14., Hülkenberg a 15. lett, és az első 14 1 másodpercen belül volt.

A Q3-ban tehát a két Red Bull, a két Aston Martin, a két McLaren, a két Mercedes, valamint Leclerc és Cunoda folytathatta. Leclerc 5 tizedet adott az újonc Bearmannek, míg Cunoda 4,5 tizedet vert Ricciardóra.

A Q3 elején Verstappen egy brutális, 1:27.4-es idővel nyitott, Perez 3, Alonso 5 tizedre volt tőle, majd Leclerc, Russell, Piastri, Norris, Stroll, Hamilton és Cunoda következett – a live timing szerint Russell, Norris, Stroll, Hamilton és Cunoda használt, a többiek friss gumikkal futották a körüket.

Verstappen a Q3 végén nem tudott javítani, de meg tudta tartani az első helyezést. Mögé Leclerc jött fel 3 tizedmásodperces hátránnyal, majd Perez és Alonso következett – a második és a negyedik helyezett közötti pilóták között 55 ezredmásodperc volt a különbség. Mögöttük Piastri és Norris, majd Russell és Hamilton jött, Cunoda a kilencedik, Stroll a tizedik helyen zárt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 13:39, csütörtök | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Megjósolhatatlan a mogyoródi verseny kimenetele.

Várhatóan izgalmasan alakul majd a hétvégi 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj vasárnapi futama, melynek a papírforma és az erőviszonyok alapján a háromszoros világbajnok Max Verstappen az esélyese.

2024. Július 18. 12:00, csütörtök | Helyi sport

Kékszalag - Elrajtolt a mezőny Balatonfüredről.

Elrajtolt az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj mezőnye Balatonfüredről.

2024. Július 18. 09:24, csütörtök | Helyi sport

2024 Formula 1 Magyar Nagydíj Információk.

Az igazi Formula 1 élmény, amiről egy szurkoló álmodhat.

2024. Július 18. 09:15, csütörtök | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Herendi sisakban versenyez Norris a Hungaroringen.

Lando Norris teljesen egyedi, Herendi sisakban versenyez majd a hétvégén sorra kerülő 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.