Városlista
2022. december 10, szombat - Judit

Hírek

2022. Szeptember 19. 11:17, hétfő | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Másfél évig terrorizálta élettársát – hét év börtön várhat rá

Másfél évig terrorizálta élettársát – hét év börtön várhat rá

A Nógrád Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a 32 éves salgótarjáni férfival szemben, aki 2019 novemberétől 2021 áprilisáig rendszeresen bántalmazta élettársát.

A pár 2019 februárjától élt élettársi kapcsolatban a nő salgótarjáni otthonában, viszonyuk azonban megromlott, a férfi ugyanis ittas állapotban rendszeresen bántalmazta.

Első alkalommal 2019 novemberében egy vita után úgy megverte a sértettet, hogy a nő léprepedést szenvedett, lépét műtéti úton el is kellett távolítani.

Ezután egyre gyakoribbak lettek a bántalmazások: a férfi 2020 januárja és 2021 áprilisa között többször seprűnyéllel és bottal is ütötte, ököllel verte, alkalmanként meg is rugdosta a nőt.

2020 júniusában a sértett az édesanyjánál keresett menedéket. A vádlott ide is követte és kérte, hogy beszéljenek és menjenek el vásárolni. A nő beült a gyanúsított autójába, aki egy földútra vitte őt, ahol hajánál fogva kirángatta a kocsiból és egy léccel többször is megütötte. Közben számon kérte, hogy miért zavarta el korábban, és azt akarta, hogy újra együtt éljenek. Ezután hazaindultak, eközben a nő egy alkalommal kikéredzkedett az autóból és megpróbált elfutni, a férfi utolérte, ököllel megütötte és megrúgta, majd otthagyva őt elautózott.

A léprepedés tényére tekintettel a Nógrád Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette, kapcsolati erőszak bűntette és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen, melyben szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat kötelezze a 660.497 Ft összegű bűnügyi költség megfizetésére is.

Arra az esetre, ha a vádlott az ügyben tartandó előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, az ügyészség 7 év fegyházbüntetés és 7 év közügyektől eltiltás kiszabását jelölte meg mértékes indítványként.

Az ügyben első fokon a Balassagyarmati Törvényszék dönt.

Balassagyarmat, 2022. szeptember 19.

Nógrád Megyei Főügyészség

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 09. 14:22, péntek | Helyi

Nav: ügyfélfogadási rend változás

2022. December 09. 10:53, péntek | Helyi

Sapka, sál, és téligumi

Kérjük, fogadják meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának ajánlásait a téli közlekedéssel kapcsolatosan.

2022. December 09. 10:50, péntek | Helyi

Újabb embercsempész rendőrkézen

A Nógrád megyei rendőrök egy cseh állampolgárt vettek őrizetbe.

2022. December 09. 10:45, péntek | Helyi

Ügyészek a pályaorientációs napon

Két ügyész is részt vett a pásztói Mikszáth Kálmán Gimnáziumban megrendezett pályaválasztási napon, melynek célja az volt, hogy az iskolaválasztás előtt álló tanulók minél több szakterületet megismerhessenek.