Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2024. Február 04. 19:14, vasárnap | Helyi
Forrás: ÚJSÁGMÚZEUM/ZSUFFA CSABA

MARY ZSUZSI ÉS A KÉT NAGY Ő

MARY ZSUZSI ÉS A KÉT NAGY Ő

Mary Zsuzsi énekesnő, az 1968-as Táncdalfesztivál fődíjas és közönségdíjas győztese. (Mama, Felmegyek hozzád).

Mary Zsuzsa - Mama

Életének fontos szereplői Dobos Attila és Klapka György. Hol romantikus, hol szívfájdító pillanatok. Együtt és külön.

Dobos Attila: Az a férfi, aki valóságos slágergyárat üzemeltetett, merthogy az ő nevéhez fűződött például a Se veled, se nélküled, a Boldogságtól ordítani tudnék, a Szervusztok régi barátok vagy éppen a Mama.

Dobos Attila. Fotó: Fortepan/Szalay Zoltán

Az ország egyik legnépszerűbb zeneszerzőjévé vált. Amilyen dallamhoz nyúlt, abból sláger lett. A fiatalok megőrültek ugyan az Illésért, a Metróért, az Omegáért, ám nagyon is sokan szerették a Dobos-dalokat, melyeket leginkább a Stúdió 11 hangszerelt és adott elő, vagy épp valamelyik táncdalénekes.

Mary Zsuzsi egy 1969-es felvételen. Fotó: Fortepan/Főfotó

Dobos Attila és Mary Zsuzsi

Álompár voltak. A tehetséges szerző és a gyönyörű díva. Mary Zsuzsi imádott párja dalával, a Mamával lett egyre népszerűbb. Aztán mégis elhagyták Magyarországot, meg sem álltak Németországig. Mary Zsuzsi akkor már a szíve alatt hordta a közös gyermeküket, és ott kint kezdtek új életet. Dobos Attila fogorvosként helyezkedett el.

Itthon letörölték a rádiófelvételeit, a hanglemezgyártó-vállalat pedig visszavonta lemezeit, és bezúzta azokat.

Dobos Attila felhívta a szintén kint élő Klapka Györgyöt, akit régóta ismert. Ő aztán vendégül látta a párt. Másnap Dobos elindult állást keresni, miközben a már megszületett lányuk, a picurka szépség, a hathónapos Angéla, no meg felesége, ott maradtak Klapkánál.

Klapka György. A nagy kép 1965-ben készült. Fotó: Fortepan/Bauer Sándor

„Mire visszamentem, már nem volt feleségem. Én azt hittem, hogy ott halok meg helyben, amikor ezt kézen fogva bejelentették nekem…”

Az imádott nő, aki néhány óra leforgása alatt immár másé lett. Ezt megélni, ezt feldolgozni, embert próbáló feladat. Dobos Attila onnantól kezdve csak azért harcolt, hogy a gyerek legalább nála maradhasson.

München környékén talált fogorvosi állást, és végül magához vehette kislányát, és ő nevelhette fel. Mary Zsuzsi pedig megtalálta élete párját. Négy gyereket szült az ismert, jómódú vállalkozónak.

1999-ben úgy döntött, hogy hazaköltözik Magyarországra két kisebb gyermekével.

A nagy útkeresés és érzelmi viharok közepette egyre inkább nem találta a helyét. Ekkor már régen magányos volt, külön élt Klapkától.

Aztán 2011. december 25-én öngyilkos lett. Klapka György 2017-ben hunyt el. Napra pontosan öt évvel később, 2022. január 4-én pedig jött a szomorú hír, Dobos Attila szíve is megállt végérvényesen.

Három ember, sokszor fájdalmas, olykor közös története örökre lezárult.

Nyugodjanak békében!

Ha tetszett a cikk, kérjük ossza meg Facebook oldalán!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:18, hétfő | Helyi

Megtartották az Élet menetét Budapesten.

Megtartották az Élet menetét vasárnap, Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező, 20. alkalommal megrendezett séta résztvevői a Dohány utcai zsinagógától a Keleti pályaudvar előtti térre vonultak.

2024. Május 06. 08:00, hétfő | Helyi

Szeles, de napos, meleg hétkezdet.

Csupán fátyol- és kisebb gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, zápor, zivatar kialakulásának minimális lesz az esélye.

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő