Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2023. November 25. 16:59, szombat | Sport
Forrás: KOLLÁTH BENJÁMIN

Martin nyerte a sprintet, vasárnap dől el a MotoGP bajnoki címének sorsa!

Martin nyerte a sprintet, vasárnap dől el a MotoGP bajnoki címének sorsa!

A MotoGP szezonzárójának, a Valenciai Nagydíjnak a sprintversenyén Jorge Martin 14 pontra csökkentette lemaradását győzelmével az ötödik helyen végző Francesco Bagnaiával szemben. Marc Marquez utolsó sprintjén a Hondával dobogóra állt.

A MotoGP szezonzáró Valenciai Nagydíjának 13 körös sprintversenyén Francesco Bagnaiának remek lehetősége volt bebiztosítani a világbajnoki címet, ugyanis a második helyről rajtolhatott és csak négy ponttal kellett többet szereznie a hatodik helyről induló Jorge Martinnál. Remekül is rajtolt, a célegyenes végére legyorsulta az élről induló Maverick Vinalest, aki azonban a második kanyarban visszaelőzte őt, sőt, hamarosan a bajnoki rivális Martin is megérkezett mögé, és az első kör végére maga mögé utasította a bajnoki éllovast, kettejük mellett azonban Marc Marquez és Brad Binder is elment, mivel majdnem összeütköztek. Martinnak sikerült visszaelőzni Marquezt, Bagnaia azonban leszakadni látszott az első négyesről, melynek elején az ötödik körben Binder átvette a vezetést az egyre lassuló Vinalestől, akinek hirtelen hátrafelé kellett figyelnie. Nem tudott azonban sokáig védekezni, a hetedik körben mind Martin, mind Marquez elmentek mellette, Martin pedig lendületben maradt és az addig remekül motorozó Bindert is meg tudta előzni a nyolcadik körben. Ezután az élboly három részre szakadt, elöl Martin és Binder meg tudtak lépni Marqueztől és Vinalestől, akikre Bagnaia próbált felzárkózni, látszólag sikertelenül, a legközelebb, amire tudott kerülni hozzájuk az két tized volt, de utána látszólag visszavett, nem akart kockáztatni, tudván, hogy marad még az előnyéből. Az utolsó körben már nem változott a sorrend, Martin győzelmével (és Bagnaia ötödik helyével) 14 pontra csökkentette hátrányát a bajnoki pontversenyben, így a vasárnap 15 órakor kezdődő versenyen fog eldőlni, melyikük lesz a MotoGP világbajnoka 2023-ban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 13. 10:16, szombat | Sport

Volt adok-kapok, de győzni tudtunk!

Élménybeszámoló Jobbágy Ákostól a Prešov Rally után, ahol a dobogó legtetején végeztek.

2024. Július 12. 07:55, péntek | Sport

Csúnyán megalázta a román másodosztályú csapat a paksiakat

A kupagyőztes Paksi FC 4-0-ra kikapott hazai pályán a román Corvinul Hunedoara csapatától csütörtökön a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának első mérkőzésén.