Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. November 19. 07:39, vasárnap | Helyi sport
Forrás: SZÁNTÓ DÁNIEL

Martin győzött a sprinten, 7 pontra csökkent a lemaradása a pontversenyben.

Martin győzött a sprinten, 7 pontra csökkent a lemaradása a pontversenyben.

Jorge Martin domináns versenyzést bemutatta megnyerte a Katari Nagydíj sprintfutamát, míg a bajnoki fő riválisa, Francesco Bagnaia mindössze az ötödik helyen zárt, így alig néhány pont választja el őket a pontversenyben.

Luca Marini várhatta az élről a Katari Nagydíj sprintfutamát, míg a két bajnoki rivális egymás mellől rajtolhatott. Marini remekül jött el a piros lámpák kialvását követően, míg Bagnaia és Martin az első kanyarokban nyertek egy-egy helyet, majd nagy küzdelembe kezdtek egymással.Egy ponton össze is ért a két bajnoki rivális, amit a jövőre szintén Ducatira váltó Marc Marquez használt ki remek érzékkel, és elment Martin mellett. A hondás „feltámadása” azonban nem tartott sokáig, egy körrel később két helyet is visszaesett a riválisok nagyobb tempójának köszönhetően. A következő körben Bagnaia és Martin ismét egymással volt elfoglalva, míg az élen Alex Marquez támadta egyre nagyobb hévvel Marinit. Az előbbi párosnál igazán élre menő küzdelem alakulat ki, Martin bújt be az olasz mellé, és megint csak épphogy elkerülték az ütközést.A nagyon agresszívan támadó Martin végül szép manővert bemutatva elment a gyári Ducati mellett, míg hátrébb Marc Marquez hibázott, és esett vissza a kilencedik helyre. Bagnaia helyzetét az sem javította, hogy az egész hétvége során remek tempót felmutató Fabio Di Giannantonio is megelőzte őt. Nyolc körrel a vége előtt az élen haladó négyes nagyon közel került egymáshoz, míg mögöttük Bagnaia egyre nagyobb hátrányba került. Hét körrel a vége előtt Marquez bebújt Marini mellé, ám a következő kanyarban a spanyol rosszabb kigyorsítást vett, és visszaelőzték.Ezt használta ki Martin is, aki lesipuskás módon elment Marquez mellett. Nem sokkal később Martin már az első helyen haladt, minek után szépen elment Marini mellett is. Ekkor a képzeletbeli tabellán mindössze 7 pontra csökkentette a hátrányát a fő bajnoki riválisával szemben.Öt körrel a vége előtt Di Giannantonio is elment az egyre jobban visszaeső Marini mellett, míg hátrébb Bagnaia támadta Marquezt a negyedik helyért. Nem sokkal később a spanyol talált egy kis tempót, így ellépett az olasztól, akit a hátulról érkező Vinales kezdett szorongatni.A verseny leintése előtt egy körrel Martin előnye eltűnt, Di Giannantonio helyezte komoly nyomás alá a riválisát, de előzni már nem tudott, míg hátrébb Bagnaia megtartotta az ötödik helyét, így alig 7 pont választja el a riválisokat egymástól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 11:30, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Antonelli nyerte a Forma-2 főversenyét a Hungaroringen.

Az olasz Andrea Kimi Antonelli sikerével zárult a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj Forma-2-es programjának főversenye, amelyet vasárnap délelőtt rendeztek meg a Hungaroringen.

2024. Július 21. 09:45, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Colov rajt-cél győzelme a Forma-3-asoknál.

A bolgár Nikola Colov rajt-cél győzelmet aratott vasárnap a hungaroringi Magyar Nagydíj Forma-3-as főversenyén.

2024. Július 21. 09:30, vasárnap | Helyi sport

Balaton-átúszás - Elrajtolt a mezőny.

Vasárnap reggel elkezdődött a 42. Lidl Balaton-átúszás Révfülöpön.

2024. Július 21. 09:21, vasárnap | Helyi sport

HORZE Szabadidős Lovasverseny Szilvásvárad.

2024.07.20-án Szilvásváradrara utaztak a Fülöp LSE lovasai. Fülöp Veronika Edző,Deák Borbála,Földi Boglárka,Gulyás Eszter,Szegedi Kiara,Kis Virág Liliána,Molnár Lotti,Kósa Mira Anna,