Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. November 20. 05:00, hétfő | Helyi sport
Forrás: KOLLÁTH BENJÁMIN

Martin betlizett Katarban, Bagnaia a címvédés kapujában!

Martin betlizett Katarban, Bagnaia a címvédés kapujában!

Fabio di Giannantonio első futamgyőzelmével zárult a MotoGP Katari Nagydíja, a második helyen záró Francesco Bagnaia pedig 21 pontra növelte az előnyét összetettben a motort már a rajt pillanatában majdnem eldobó Jorge Martinnal szemben.

A szombati sprinten aratott győzelmével Jorge Martin mindössze hét pontra közelítette meg Francesco Bagnaiát a bajnokságban, a két rivális a negyedik és ötödik helyről rajtolva kezdte meg Losailban az újabb csörtét.Az első sorban Marini-Di Giannantonio-Alex Marquez volt a sorrend és ez a rajt után is maradt, annyi kitétellel, hogy Bagnaia egy szenzációsan elkapott rajttal mindhármukat maga mögé utasította már az első kanyarban, Martin azonban rettenetesen megingott az indulásnál, így a nyolcadik helyig csúszott vissza. Martint előbb Johann Zarco engedte el, majd meg tudta előzni Marc Marquezt, de az élen álló ötösre nem tudott felzárkózni, ott Bagnaia egy kisebb, félmásodperces előnyt épített ki az őt követő Marini előtt, akinek azonban öt kör után romlani kezdett a tempója és gyorsan elment mellette DiG, Alex Marquez és Brad Binder is, aki hamarosan már a harmadik helyen találta magát Marquez elleni manővere után.Martinnak ezután azonban nem sikerült felzárkóznia az élen álló bolyra, sőt, hátulról helyeztek rá egyre nagyobb nyomást, Marc Marquez támadta hevesen, azonban először a pályán messze a leggyorsabb tempót diktáló Maverick Vinales előzte meg, majd Fabio Quartararo és Jack Miller is így tettek. Miközben a világbajnoki kihívója egyre visszább esett a tabellán, Bagnaiának egyedül Di Giannantonióra kellett figyelnie, ők ketten leszakították a Binder vezetésével a harmadik helyért küzdő bolyt.

Hat körrel a vége előtt aztán Di Giannantonio rendesen elkezdte támadni Bagnaiát, akinek vigyáznia kellett, hogy ne csináljon semmi butaságot, előnye ekkor ugyanis virtuálisan 25 pont volt Martin előtt a pontversenyben.

Hátrébb közben Vinales és Marini kezdtek felzárkózásba, az olasz versenyző visszaszerezte a harmadik helyet Bindertől, míg az Aprilia versenyzője szorosan követte. Hátrébb Martint már Enea Bastianini is maga mögé utasította.Di Giannantonio öt körrel a vége előtt lendült támadásba, és sikerült is elmennie a világbajnoki éllovas mellett, aki a következő kör elején, a célegyenes végén jött volna vissza, de majdnem összeütközött márkatársával, ki kellett szélesítenie a pályát, hogy ne essen el. A második helyet így is megtartotta, mert Marini hat másodperces hátrányban volt mögötte. A végére ennek következtében visszavett Bagnaia, így változás már nem történt, a Hondával is hírbe hozott Fabio di Giannantonio élete első MotoGP-győzelmét aratta Bagnaia és Marini előtt. Egyéniben Bagnaiának egy futammal a vége előtt 21 pont az előnye Martinnal szemben, jövő héten Valenciában fejezheti be a munkát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 11:30, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Antonelli nyerte a Forma-2 főversenyét a Hungaroringen.

Az olasz Andrea Kimi Antonelli sikerével zárult a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj Forma-2-es programjának főversenye, amelyet vasárnap délelőtt rendeztek meg a Hungaroringen.

2024. Július 21. 09:45, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Colov rajt-cél győzelme a Forma-3-asoknál.

A bolgár Nikola Colov rajt-cél győzelmet aratott vasárnap a hungaroringi Magyar Nagydíj Forma-3-as főversenyén.

2024. Július 21. 09:30, vasárnap | Helyi sport

Balaton-átúszás - Elrajtolt a mezőny.

Vasárnap reggel elkezdődött a 42. Lidl Balaton-átúszás Révfülöpön.

2024. Július 21. 09:21, vasárnap | Helyi sport

HORZE Szabadidős Lovasverseny Szilvásvárad.

2024.07.20-án Szilvásváradrara utaztak a Fülöp LSE lovasai. Fülöp Veronika Edző,Deák Borbála,Földi Boglárka,Gulyás Eszter,Szegedi Kiara,Kis Virág Liliána,Molnár Lotti,Kósa Mira Anna,