Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Szeptember 14. 12:39, szerda | Életmód
Forrás: Press FICHungary

Mars meghódítása - pályázatot hirdet a National Geographic Channel

Mars meghódítása - pályázatot hirdet a National Geographic Channel

A tévécsatorna makettépítésre buzdítja a fiatalokat, melynek témája a Mars, a vörös bolygó meghódítása.

Iskolásoknak írt ki makettépítő pályázatot a National Geographic Channel, együttműködésben a Csodák Palotájával. A tévécsatorna a novemberben induló MARS – Utunk a vörös bolygóra című sorozathoz kapcsolódóan várja az alkotó kedvű fiatalok pályamunkáit.

A műsor egy része a jövőben, 2033-ban játszódik, és az első olyan Mars-missziót mutatja be, melynek során végre ember léphet a vörös bolygóra. A történet szerint a Daedalus űrhajó és legénysége elindul a Marsra, majd ott egy alaptábort építenek fel, és megkezdődik a bolygó lakhatóvá tétele.

A témához kapcsolódóan a makettépítő pályázat résztvevőinek is azt kell bemutatniuk, hogyan képzelik el a Marsra jutást, vagy az ottani életet. A saját készítésű maximum 40 X 40 X 40 cm-es makettek anyaga szabadon választható, és a méreten kívül más megkötés nincsen, így a pályázó fiatalok szabadon engedhetik fantáziájukat. A pályázaton 5-8. osztályos általános iskolás tanulókból álló, maximum négyfős csapatok vehetnek részt, egy felkészítő tanárral együtt. A jelentkezési határidő 2016. szept. 26., a makettek leadási határideje 2016. október 15.

A fiatalok a Csodák Palotája Camponában is ihletet meríthetnek pályázatukhoz, ha megtekintik az ott kiállított Marssal kapcsolatos interaktív eszközöket. A legjobb tíz makett pedig novemberben kiállításra kerül a Csodák Palotája Playbar előcsarnokában.

Mindemellett az első helyezett csapat egy 2 éjszakás hosszú hétvégét tölthet el teljes ellátással Bakonybélben, egy exkluzív látogatással egybekötve a Pannon Csillagdában. A második és harmadik helyezett csapat nyereményét a pályázat együttműködő partnere, a Csodák Palotája biztosítja. A pályázaton minden résztvevő iskolás ajándékcsomagot kap.

Részletes leírást a National Geographic Channel weboldalán olvashatnak az érdeklődők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.