Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2023. November 25. 06:00, szombat | Sport
Forrás: KÖLES ISTVÁN ÁKOS

Marqueznek „tetszett” Martin Bagnaia elleni játéka a valenciai szabadedzésen.

Marqueznek „tetszett” Martin Bagnaia elleni játéka a valenciai szabadedzésen.

Marc Marqueznek tetszik, ahogyan Jorge Martin megpróbálta kizökkenteni a bajnoki éllovas Francesco Bagnaiát a MotoGP valenciai szezonzáróján, miközben a Ducatinál nem nézik jó szemmel a spanyol motoros cselekedeteit.

A 21 pontos lemaradásban lévő Jorge Martin a MotoGP Valenciai Nagydíjának második szabadedzésén árnyékként próbálta követni a bajnoki éllovas Pecco Bagnaiát, aki végül egy sárga zászló miatt nem is jutott be automatikusan a Q2-be a szombati időmérőre.

A szabadedzésen a hetedik legjobb időt futó Marc Marquez személyesen nem látta személyesen az esetet, de a pénteki nap után azt mondta, hogy „tetszett” neki, amit utólag hallott és látott. „Legszívesebben végig mögöttük lennék majd, hogy lássam a csata végét, de ma egyedül motoroztam, nem volt szükségem mások referenciapontjaira. Ha Jorge tényleg végig ezt csinálta, az nagyon tetszik.” „Óriási a lemaradása, és mindent meg kell próbálnia, amit csak engednek a szabályok, hogy megnyerje a világbajnoki címet. Ha sikerült ezzel idegessé tennie Peccót, akkor az külön gratulációt érdemel. Peccónak pedig javulnia kell szombaton, ha ismét világbajnok akar lenni.” A Ducati főnöke, David Tardozzi – akit Martin majdnem elütött a bokszutcában – először az olasz sajtónak nyilatkozva „nevetségesnek” nevezte a spanyol motoros taktikázást, de később inkább nem nyilatkozott az esetről.

Martin az esetről nyilatkozva kijelentette, hogy nem akarta sportszerűtlenül akadályozni Bagnaiát. „Nem szeretem ezt csinálni, de muszáj ezt tennem. Nem lett volna fair, ha elkezdek vele csatázni, megelőzöm és elrontom a körét. Arra a szintre nem fogok lesüllyedni, de azért nem arról van szó, hogy letoltam volna a pályáról, csak követtem.”

„Idén engem is rengetegen követtek már így, és Pecco egy szót sem szólt. Szerintem mindenkinek meg kell nyugodnia egy kicsit: ő a riválisom, és tudnom kell az erős és a gyenge pontjait.” Bagnaia szerint Martinnak azzal kéne inkább foglalkoznia, hogy a mezőny leggyorsabb versenyzőjévé váljon, mert még nem tart ott, hogy mindkét versenyt megnyerje.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 13. 10:16, szombat | Sport

Volt adok-kapok, de győzni tudtunk!

Élménybeszámoló Jobbágy Ákostól a Prešov Rally után, ahol a dobogó legtetején végeztek.

2024. Július 12. 07:55, péntek | Sport

Csúnyán megalázta a román másodosztályú csapat a paksiakat

A kupagyőztes Paksi FC 4-0-ra kikapott hazai pályán a román Corvinul Hunedoara csapatától csütörtökön a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának első mérkőzésén.