Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. November 17. 06:45, péntek | Helyi sport
Forrás: SZÁNTÓ DÁNIEL

Marquez a koncessziós szabályok ellenére is a váltás mellett döntött.

Marquez a koncessziós szabályok ellenére is a váltás mellett döntött.

Marc Marquez döntését nem befolyásolta a koncessziós szabályok esetleges bevezetése, ugyanis mint mondja, tudott a tervekről, de nem akarta megvárni, míg a Honda behozza a lemaradását.

A MotoGP egyik legnagyobb híre az utóbbi hónapokban Marc Marquez eligazolása volt, melynek értelmében a spanyol motoros hátat fordít a Hondának, hogy 2024-ben a Gresini Ducati színeiben próbálja meg visszaszerezni a régi dicsőségét.Időközben azonban bejelentették, hogy a Honda és a Yamaha fejlesztési engedményeket kaphatnak a következő évekre, ami átformálhatja az erőviszonyokat. Marquez tudott ezekről a tervekről, ennek ellenére is a váltás mellett döntött. „Nem, már két hónappal ezelőtt tudtam, hogy lesznek engedményeik” – jelentette ki Marquez arra a kérdésre, hogy a koncessziós szabályok befolyásolták volna-e a döntését. „Szóval ez nem változtatott volna a terveimen. És a legjobbakat kívánom a Hondának.”„Egyéves szerződésem van [a Gresinivel], és megpróbálok majd 100 százalékos teljesítményt nyújtani, hogy gyors legyek a versenypályán, mert ha gyors vagy a versenypályán, akkor több lehetőséged van a jövőre nézve.” Mint ismert, a KTM és az Aprilia a hírek szerint nem fogadta el a terveket az engedményekre vonatkozóan, annak mértékével nem értenek egyet, ám ez a Honda szerint nem korrekt, ugyanis fordított helyzetben ők igyekeztek kedvezni a riválisaiknak.„Amikor a KTM-nek és az Apriliának szüksége volt az engedményekre, a Hondának pedig nem volt rájuk szüksége, akkor megadták nekik” – vélekedett az üggyel kapcsolatban Joan Mir, a Honda versenyzője.„Szerintem önzőség lenne, ha most, amikor nekünk is szükségünk van rájuk, és a Yamahának is, bár ők más helyzetben vannak, nem adják meg nekünk. Szükségünk van egy kis segítségre, hogy újra [az élmezőny szintjére] kerüljünk.A Ducati, az Aprilia, a KTM és a Suzuki 2014 és 2021 közötti időszakban mindannyian részesültek engedményekben, míg a Yamaha és a Honda a domináns helyzete miatt nem kapott kedvezményeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 11:30, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Antonelli nyerte a Forma-2 főversenyét a Hungaroringen.

Az olasz Andrea Kimi Antonelli sikerével zárult a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj Forma-2-es programjának főversenye, amelyet vasárnap délelőtt rendeztek meg a Hungaroringen.

2024. Július 21. 09:45, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Colov rajt-cél győzelme a Forma-3-asoknál.

A bolgár Nikola Colov rajt-cél győzelmet aratott vasárnap a hungaroringi Magyar Nagydíj Forma-3-as főversenyén.

2024. Július 21. 09:30, vasárnap | Helyi sport

Balaton-átúszás - Elrajtolt a mezőny.

Vasárnap reggel elkezdődött a 42. Lidl Balaton-átúszás Révfülöpön.

2024. Július 21. 09:21, vasárnap | Helyi sport

HORZE Szabadidős Lovasverseny Szilvásvárad.

2024.07.20-án Szilvásváradrara utaztak a Fülöp LSE lovasai. Fülöp Veronika Edző,Deák Borbála,Földi Boglárka,Gulyás Eszter,Szegedi Kiara,Kis Virág Liliána,Molnár Lotti,Kósa Mira Anna,