Városlista
2024. augusztus 6, kedd - Berta

Hírek

2012. November 01. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Máris megteltek a hajléktalanszállók

Máris megteltek a hajléktalanszállók

Alig néhány napja érkezett meg a hideg időjárás, mégis több vidéki nagyvárosban százszázalékos kihasználtsággal üzemelnek a hajléktalanellátók. Egyre többen keresik fel a szociális intézményeket - tudatta az M1 Híradója.

Debrecen határában sátrakban, összetákolt fabódékban húzza meg magát a hajléktalanok egy része. Ők a hideg ellenére sem akarnak bemenni a szállóra. Az utcai szolgálat rendszeresen felkeresi őket, élelmiszert, gyógyszert és takarókat adnak a rászorulóknak. A fedél nélküliek többsége azonban a szállókat vagy a melegedőket választja ilyenkor, éppen ezért több vidéki városban már most telt ház van.

Figeczki Tamás, az Ökumenikus Segélyszervezet debreceni szociális központjának a vezetője az M1 Híradójának kedden elmondta: a segélyszervezet nappali melegedője a hét minden napján nyitva tart, az ünnepnapokat is beleértve. Meghosszabbított nyitva tartással várják a hajléktalanokat.

A fővárosban egyelőre még van hely, 90 százalékos a hajléktalanszállók kihasználtsága. Ez vélhetően annak is köszönhető, hogy az elmúlt évben 600-zal növelték a férőhelyek számát. Programokkal segítenek szállást keresni azoknak, akik a közterületeken éltek eddig. Idén először a hajléktalan párokat is támogatják.

A budapesti hajléktalanszállókon összesen 5500 férőhely van. Becslések szerint évente mégis 1200-an a szabadban vészelik át a telet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 06. 08:03, kedd | Belföld

Kínai támogatást kap a Liberty Dunaújváros

A Liberty technológiai partnere, a CISDI megkapja a pénzügyi támogatást a dunaújvárosi acélműben megvalósuló nagyberuházáshoz - közölte a Liberty hétfőn az MTI-vel.

2024. Augusztus 06. 07:58, kedd | Belföld

Meteorológia: a legmelegebb volt a július 1901 óta

A legmelegebb és a hetedik legszárazabb volt a július 1901 óta - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján hétfőn.

2024. Augusztus 05. 07:55, hétfő | Belföld

A héten visszatér a kánikula, de a hajnalok frissítőek lesznek

Hétfőn még szórványosan előfordulhat zápor, zivatar, majd csökken a csapadék esélye, és visszatér a jellemzően napos idő gomoly- és fátyolfelhőkkel.

2024. Augusztus 04. 09:31, vasárnap | Belföld

Felszentelték a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát Erdélyben

Bözödújfalu immár nemcsak a falurombolás, hanem a közösség kitartásának, összefogásának és újjászültésének jelképe is