Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. November 18. 15:21, szombat | Helyi sport
Forrás: MOTORSPORT HUNGARY

Marini-pole Katarban, Bagnaia és Martin egymás mellett!

Marini-pole Katarban, Bagnaia és Martin egymás mellett!

A MotoGP szezonjának utolsó előtti időmérő edzésén Luca Marini szerezte meg a pole pozíciót Fabio Di Giannantonio előtt, míg Francesco Bagnaia és Jorge Martin egymás mellé kvalifikált.

Miután októberben megszerezte első pole-ját, Luca Marini újabb első rajthelyet szerzett a MotoGP-ben, miután a Q2 végén egy 1:51.762-es időt repesztett a VR46 Ducatival, ezzel megverte Fabio Di Giannantonio és Alex Marquez idejét.A két bajnokaspiráns, Francesco Bagnaia és Jorge Martin pedig egymás mellől, a negyedik és az ötödik helyről fog rajtolni a ma délutáni sprinten és a vasárnapi nagydíjon egyaránt. A Q2 elején Di Giannantonio állt az élre egy 1:52.188-as idővel, Bagnaia az ötödik, Martin pedig a harmadik helyen állt – a spanyol pilótának meg kellett szakítania a körét, miután majdnem eltalálta Aleix Espargarót a 12-es kanyarnál.Amikor már csak 3 perc volt az időmérő edzésből, Di Giannantonio bement 1:52 alá, és úgy tűnt, hogy az 1:51.829-es ideje elég lesz arra, hogy megszerezze a pole-t. Azonban Marini egy 1:51.762-es időt ment, így az övé lett a pole. Alex Marquez a Q1-ben kezdett, de így is be tudott férni az első sorba, miután 138 ezreddel megverte a világbajnoki éllovas Bagnaiát. Martin mindössze 22 ezreddel maradt el Bagnaiától, így az ötödik lett, a második sort pedig a Q1 leggyorsabb pilótája, Johann Zarco zárja. Marc Marquez a hetedik lett Bagnaia szélárnyékát is használva, a harmadik sorból pedig még Maverick Vinales és Raul Fernandez indulhat. A top 10-et Aleix Espargaro zárja, rá viszont még vizsgálat vár, hiszen az FP3-on megütötte Morbidellit.A leggyorsabb KTM-es a 11. helyen végző Brad Binder volt, őt a Tech3-as Augusto Fernandez követi, a VR46-os Marco Bezzecchi pedig pont lemaradt a Q2-ről, így a tizenharmadik helyről indul.Fabio Quartararo nem tudott bejutni a Q2-be és a 14. helyen végzett, az egyik legnagyobb negatív meglepetés pedig az volt, hogy a Maláj Nagydíj győztese, Bastianini ezúttal csak a 15. helyről indulhat. Jack Miller a 16. lett, őt Oliveira, Morbidelli, Pol Espargaro, Mir, Lecuona és Nakagami követi, Lecuonára pedig még vizsgálat vár, amiért a Q1-ben Bastianinit feltartotta a gyorskörén.

A MotoGP programja ma 18 órakor folytatódik a sprintfutammal, a Katari Nagydíj pedig vasárnap 18 órakor veszi majd kezdetét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 11:30, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Antonelli nyerte a Forma-2 főversenyét a Hungaroringen.

Az olasz Andrea Kimi Antonelli sikerével zárult a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj Forma-2-es programjának főversenye, amelyet vasárnap délelőtt rendeztek meg a Hungaroringen.

2024. Július 21. 09:45, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Colov rajt-cél győzelme a Forma-3-asoknál.

A bolgár Nikola Colov rajt-cél győzelmet aratott vasárnap a hungaroringi Magyar Nagydíj Forma-3-as főversenyén.

2024. Július 21. 09:30, vasárnap | Helyi sport

Balaton-átúszás - Elrajtolt a mezőny.

Vasárnap reggel elkezdődött a 42. Lidl Balaton-átúszás Révfülöpön.

2024. Július 21. 09:21, vasárnap | Helyi sport

HORZE Szabadidős Lovasverseny Szilvásvárad.

2024.07.20-án Szilvásváradrara utaztak a Fülöp LSE lovasai. Fülöp Veronika Edző,Deák Borbála,Földi Boglárka,Gulyás Eszter,Szegedi Kiara,Kis Virág Liliána,Molnár Lotti,Kósa Mira Anna,