Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Február 18. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Márciusban nyit az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület

Márciusban nyit az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület

Nyílt nappal és természetfotó-kiállítással várja az közönséget a téli szünet után március elsején nyíló Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület.

Március 2-án, szombaton az egész országot mozgósító rendezvénysorozatot tart a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) a sikeres uniós fejlesztések bemutatására, ennek egyik kiemelt helyszíne a Nógrád megyei Ipolytarnóc - mondta el Szekeres Rita, a terület sajtóreferense az MTI-nek.
A nyílt napon a területet érintő beruházás bemutatását élményszerű bejárás követi. Nyomozhatják a látogatók az ősvilági szörnyek lábnyomait, megnézhetik a hatalmas, megkövesedett fákat, a sikeresen konzervált bükkábrányi ősfenyőket, de a cápafogakkal hintett tengerpart is feltárul a világhírű geológiai ösvényen.
A 20 millió évvel ezelőtti vulkáni katasztrófa által megőrzött "Ősvilági Pompeji" kincseit interaktív módon, háromdimenziós megjelenítésben, szimulációs időutazás keretében mutatják be az uniós fejlesztéseknek köszönhetően - mondta Szekeres Rita, hozzátéve: a miocén erdő, a lombkorona sétány, érdekfeszítő tanösvények és gólyafészkes-sodronycsúszdás játszótér is kiegészíti a terület geoturisztikai kínálatát.
A sajtóreferens közölte: március 8-án nyitják meg Az év természetfotósa 2012 című kiállítást. A 14 kategóriában díjazott mintegy száz képet a tárlat vidéki körútjának részeként április elsejéig nézhetik meg az érdeklődők az Ősfenyő Belépő Látogatóközpontban.

Címkék: Ipolytarnóc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.