Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Március 10. 11:13, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/Fotó: Pénzügyminisztérium

Március 11-ig tart a PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahét

Március 11-ig tart a PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahét

Egy héten keresztül a pénzügyi tudatosság és a vállalkozói kompetenciák iskolai fejlesztése kerül a középpontba a PÉNZ7 Pénzügyi és vállalkozói témahéten.

Pénzügyi témakörben a „Pénzügyi tervezés és megtakarítások”, vállalkozói témakörben az „InnoVál(l) - Vállalkozz okosan!” téma van fókuszban. A témahét megnyitójának március 7-én a Pénzügyminisztérium Pénztárterme adott otthont, ahol ünnepélyes keretek között került sor a Pénziránytű Tanári Díjak átadására is.
A pénzügyi tudatosságot és vállalkozói kompetenciákat fejlesztő programsorozatba csaknem 1000 iskola közel 170 ezer diákja 450 önkéntes közreműködésével kapcsolódik be idén országszerte. Hazánk 2015-ben alapítóként csatlakozott az European Money Week, Európa-szerte mintegy 30 országban egy időben zajló kezdeményezéséhez. Emellett több éve kiemelt résztvevői vagyunk az OECD/INFE által szervezett Global Money Week világszintű programjának is. A magyar PÉNZ7 2022. március 7-11. között zajlik.

Hergár Eszter, a Pénziránytű Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta: a megnyitón végrehajtott érintőkártyás fizetési tranzakcióval jelképesen is elindult Magyarországon a nemzetközi PÉNZ7, a részt vevő 170 ország közül elsőként. Világszerte közel 30 millió diák fogja tanulni a következő hetekben az alapvető pénzügyi-gazdálkodási ismereteket. A magyar PÉNZ7 2017-ben csatlakozott az alapítvány kezdeményezésére a Global Money Week rendezvényeihez, azóta már háromszor kapott elismerést, az OECD Magyarországot is felkérte a jó gyakorlatának nemzetközi bemutatására. Ez egy újabb visszaigazolása, hogy jó úton haladunk – fogalmazott.

Hegedűs Éva, a Magyar Bankszövetség elnökségének tagja felidézte: Magyarország 2015-ben alapítóként csatlakozott az European Money Week, Európa-szerte mintegy 30 országban egyidőben zajló kezdeményezéséhez. Fontosnak nevezte, hogy a pandémia alatt is az iskolákba személyesen vagy online eljutottak a vezetők, bankárok, tapasztalt közgazdászok tanórákat tartani. Az ezekhez készült tananyagok kimunkálásában a Pénziránytű Alapítvány nyújtott segítséget – mondta.
Az ünnepélyes megnyitón került sor a Pénziránytű Tanári Díjak átadására is. A Pénziránytű Alapítvány 6 pedagógust díjazott a pénzügyi tervezés és megtakarítás, valamint digitális pénzügyi biztonság témáiban benyújtott projekt- illetve foglalkozástervéért, egy pedagógus pedig a Magyar Bankszövetség különdíját vehette át.

A PÉNZ7 együttműködő szakmai partnerei az Emberi Erőforrások Minisztériuma projektvezetésével az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Pénzügyminisztérium, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány, valamint a Junior Achievement Magyarország Alapítvány. A témahét keretében akár osztályfőnöki vagy életvitel-, matematika-, történelemórán, élményalapú tananyagok segítségével, interaktív módon sajátíthatják el a diákok a pénzügyi és gazdálkodási alapfogalmakat. A pénzügyi döntéseket megkönnyítő, négy korosztály számára készült, digitális környezetben is megvalósítható, modern anyagokat idén is a Pénziránytű Alapítvány és a Junior Achievement Magyarország szakemberei fejlesztették. Újdonságként digitálisan támogatott projektterv és a MoneySim pénzügyi szimulációs játék is színesíti a pénzügyi tudatosság fejlesztésének palettáját.

Alapelv, hogy a tanórák kereskedelmi márka megjelenése nélkül valósulnak meg. A felkészülés megkönnyítésére az idei és a korábbi tanévek minden tananyaga (mintavideók, e-learning tananyagok és a webináriumok is) elérhető a www.penz7.hu honlapon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni