Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2016. December 19. 15:30, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Már nincs szmogriadó Salgótarjánban

Már nincs szmogriadó Salgótarjánban

Lefújták a légszennyezettség miatt elrendelt szmogriadót vasárnap Salgótarjánban - közölte az MTI-vel a városháza.

Szombaton azért rendelték el a szmogriadót, mert a légszennyező anyag átlagkoncentrációja csütörtökön és pénteken meghaladta a 75 mikrogramm/köbméteres tájékoztatási küszöbértéket, akkor 82,9, illetve 79 mikrogrammos értékeket mértek.

Az átlagkoncentráció szombaton már csak 56,7 mikrogramm volt köbméterenként, ezért Fekete Zsolt (MSZP) polgármester vasárnap megszüntette a szmogriadót és a hozzá kapcsolódó intézkedéseket - közölték.

A városban a szmogriadó tájékoztatási fokozata volt érvényben, a polgármesteri hivatal a szilárd- és olajtüzelésű berendezések használatának, valamint a gépjárművek indokolatlan, álló helyzetben történő üzemeltetésének mérséklésére szólította fel a lakosságot és az üzemeket. Felhívták a figyelmet az avar és a kerti hulladékok égetési tilalmának betartására is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 08:00, szombat | Helyi

Reggel pára, délután egy-egy zápor jöhet.

Napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Északon helyenként futó zápor, zivatar kialakulhat.

2024. Május 17. 15:00, péntek | Helyi

Rossz matek: 2×72=2×39+2×4!!!

Jövet-menet gyorsan hajtott Dejtáron.

2024. Május 17. 12:00, péntek | Helyi

Pünkösd - A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények.

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered.

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.