Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2014. Május 01. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Már lehet pályázni a Magyar Kézműves Remekre

Már lehet pályázni a Magyar Kézműves Remekre

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége ebben az esztendőben is meghirdette a Magyar Kézműves Remek pályázatot. Pályázni 2014. május 31-ig lehet.

A pályázat célja a magyar kézművesség értékeinek és mestereinek elismerése, a minőségi kézműipari termékek bemutatása, a hazai és külföldi fogyasztók orientálása, a magyar termékek jó hírének öregbítése, javítása, illetve a magyar kézműiparban a vállalkozói kultúra elmélyítése és piaci helyzetük javítása a magyar kézművesség turisztikai kínálatának gazdagítása, bővítése és termékeik bemutatása révén.
A „Magyar Kézműves Remek" elismerő cím adományozása egy adott tájegység, régió egyedi arculatát és jellegzetességeinek megőrzését is erősíti, mivel a kézműves hagyomány és a turisztikai vonzerő kölcsönhatása és egymásra épülése a helyi vállalkozók számára tartósan munkaalkalmat, megélhetést teremthet.
A pályamunkákat elismert szakértőkből álló grémium – a pályázati felhívásban közzétett követelmények alapján – zsűrizi. A döntés meghozatalában kiemelt követelmény a termékek eredetisége, egyedisége, a kivitelezés kiváló minősége, a funkcióhoz és formához igazodó kiemelkedő esztétikai színvonala, maradandósága, értékállósága, valamint turisztikai hasznosíthatósága, értékesíthetősége.
Pályázhat minden természetes és jogi személy, jogi személyiség nélküli gazdasági társaság, egyéni vállalkozó, művészi kézműves, iparművész, aki (amely) a pályázatban kiírt terméket állít elő. Egy pályázó összesen két pályázatot nyújthat be. A pályázat benyújtásának határideje: 2014. május 31. További információk az mkik.hu weboldalon szerezhetők be.
A Magyar Kézműves Remek elismerő cím megalapítása óta bebizonyosodott, hogy a magyar kézművesek, alkotók valódi értéket képviselnek. A pályázat elismertségét jelzi, hogy az induláskor, 2002-ben 27, tavaly viszont már 132 színvonalas pályamű érkezett a versenyre. 2013-ban a zsűri 39 terméknek adományozott Magyar Kézműves Remek címet.
Az idei pályamunkákból a Magyar Kézműves Remek kiállítást az elmúlt évekhez hasonlóan a budapesti Magyar Mezőgazdasági Múzeumban rendezik meg. A pályázat eredményhirdetésére, valamint a pályaművekből a zsűri válogatása alapján megrendezett kiállítás ünnepélyes megnyitója 2014. július első hetében (várhatóan július 3-án) lesz, mely után a termékek 2014. július 27-ig lesznek a nagyközönség számára is megtekinthetőek.

Programkereső

Címkék: kézműves

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:21, csütörtök | Helyi

Megállapodással deklarálták az együttműködést.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, és a Balassagyarmati Fegyház és Börtön parancsnoka egységes szerkezetbe foglalta a két szervezet megújított együttműködési megállapodását.

2024. Május 16. 08:08, csütörtök | Helyi

Fico elleni merénylet - Kövér László mély megdöbbenésének adott hangot.

Mély megdöbbenéssel és teljes megütközéssel töltött el a Robert Fico elleni brutális fegyveres támadás híre - írta az Országgyűlés elnöke szerda este.

2024. Május 16. 08:00, csütörtök | Helyi

Marad a kissé szeles májusi idő.

Északkeleten számíthatunk tartósabban napos időre. Máshol gyakran takarhatják felhők a napot, és ezeken a tájakon eső, zápor is kialakulhat, délnyugaton estefelé az ég is megdörrenhet.

2024. Május 16. 07:01, csütörtök | Helyi

A kormány álláspontja a NATO terveivel kapcsolatban

A NATO egy ukrajnai misszió felállítását tervezi. Ez magában foglalná a katonai kiképzést és a fegyverszállítások koordinációját is.