Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Május 10. 19:03, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Már foglalhatnak időpontot online a regisztrált 16-18 évesek

Már foglalhatnak időpontot online a regisztrált 16-18 évesek

Hétfőtől már az érvényes regisztrációval rendelkező 16-18 évesek is foglalhatnak időpontot online a koronavírus elleni oltásra, a több mint 84 ezer jogosultat sms-ben értesítik a lehetőségről

- közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn.

A közlemény szerint a kórházak csütörtöktől keddig hirdettek időpontokat a fiatalok Pfizer-vakcinával történő oltására.

Az oltásra azok a regisztrált fiatalok jogosultak, akik május 18-ig betöltik a 16., illetve idén betöltik a 18. életévüket - írták.

Tudatták, hogy a fiataloknak az oltásra magukkal kell vinniük a koronavirus.gov.hu honlapról letölthető kinyomtatott, kitöltött és aláírt szülői hozzájárulási nyilatkozatot, amely nélkül nem adható be az oltás.

A fiatalokat arra kérik, hogy minél előbb foglaljanak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu oldalon, ahová a taj-szám és a születési dátum megadásával be kell lépni, ezután lehet kiválasztani az oltás időpontját és helyszínét. A véglegesített foglalásról visszaigazoló e-mailt küldenek, ezt szintén kinyomtatva vinni kell az oltásra - tették hozzá.

Ha az időpont tanítási időszakra esik, az oltás igazolt hiányzásnak számít az iskolákban, a hiányzást az oltási időpont visszaigazolásáról szóló dokumentum és az oltáskor kapott papír bemutatásával lehet igazolni.

Az eddig még nem regisztrált 16-18 évesek ezután is regisztrálhatnak, az ő oltásukra a későbbiekben, a többi regisztrált között lesz lehetőség - írták.

A közleményben felhívták a figyelmet arra is, hogy a Pfizer-vakcinára most csak a 16-18 éves korosztály foglalhat időpontot, a többi regisztrált ezt továbbra is Sinopharm-, AstraZeneca- és Szputnyik vakcinára teheti meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.