Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Június 13. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Már csak egy záporos nap.

Már csak egy záporos nap.

Még gyakran erősen megnövekszik a felhőzet. Nyugaton, északnyugaton csak néhol, máshol elszórtan alakulhat ki eső, zápor, keleten zivatar.

Csütörtökön Többfelé élénk, északnyugaton és zivatarok környezetében erős lökések kísérhetik a nyugati-északnyugati szelet. Kora reggel 9-16, napközben 18-26 fok várható, ismét nyugaton mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Pénteken már több napsütésre számíthatunk, és csak elvétve fordulhat elő gyenge zápor. Keleten még az északi, az Alpokalján a déli-délnyugatira forduló szél lehet időnként élénk. Hajnalban 8-15, a délutáni órákban 22-27 fokot mutathatnak a hőmérők.

Szombaton kevés felhő, sok napsütés várható. Napközben csapadék nem valószínű, de az esti, késő esti órákban északnyugatra besodródhat nyugat felől egy-egy zápor, zivatar. A délire forduló szelet a Dunántúlon élénk, északnyugaton erős lökések kísérhetik. A hőmérséklet délután már 25 és 30 fok közé emelkedik.

Vasárnap is marad a túlnyomóan napos időjárás. Zápor, zivatar csak néhol fordulhat elő. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. A csúcshőmérséklet 26-32 fok között várható.

Hétfőn tovább fokozódik a meleg, 27-33 fokos maximumok ígérkeznek. Emellett napos, csapadékmentes időjárásra van kilátás. A légmozgás nem lesz jelentős.

Pollenjelentés
Pázsitfűfélék alacsony
Lórom nincs
Útifű alacsony
Csalánfélék alacsony
Hárs alacsony
Szelídgesztenye alacsony
Libatopfélék nincs
Gombák alacsony


Erősödő pollenterhelés

A pázsitfűfélék és a csalán pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országosan közepes-magas tartományban alakul.

Az útifű pollenje országosan közepes, esetenként magas koncentrációban lehet jelen.

A fák közül a hárs és a bálványfa pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja az alacsony, helyenként a közepes tartományban alakul, a szelídgesztenyéé esetenként elérheti a magas szintet is.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön fronthatás nem várható.

Hajnalban a hűvösebb tájakon felerősödhetnek az ízületi bántalmak.

A kevésbé szeles, záporokkal tarkított keleti területeken még többfelé válhat fülledtté a levegő, ami nehézlégzést, rosszullétet, vérnyomás problémákat okozhat.

Máshol az élénk, erős északnyugati szél miatt görcsös fejfájás, nyugtalanság, ingerlékenység jelentkezhet.

Zivatarok környezetében felerősödhetnek az asztmatikus panaszok, valamint a pázsitfűfélékre allergiások panaszai, így az érintettek ebben az időszakban lehetőleg tartózkodjanak zárt helyen! 10 és 16 óra között a naposabb időszakokban erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön főként a déli és a keleti területeken lehetnek esőtől, záporoktól és zivataroktól vizesek, csúszósak az utak.

Egy-egy intenzívebb gócban hirtelen jelentősen lecsökkenhet a látótávolság, néhol vízátfolyások is nehezíthetik a közlekedést.

Zivatarok környezetében erős lökések kísérhetik, melyek akár jelentősebb mértékben is csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

Zivataroktól függetlenül a többfelé élénk, erős lesz az északi, északnyugati szél.

A napos tájakon és időszakokban érdemes vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk fokozott óvatossággal! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.