Városlista
2023. december 3, vasárnap - Ferenc

Hírek

2012. Augusztus 22. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Már az orvosok is közösségi oldalon keresztül gyógyítanak

Már az orvosok is közösségi oldalon keresztül gyógyítanak

A Doximity egy olyan közösségi oldal orvosok számára, ahol a szakemberek egymással kommunikálva megoszthatják tapasztalataikat, konzultálhatnak, segítséget nyújthatnak egymásnak. Mindezt a betegellátás javítása és a hibák csökkentése érdekében - írja a Fox News.

'A kommunikáció az egyik legnagyobb kihívás az orvosi szakterületen' - mondta Jeff Tangney, a Doximity alapítója és vezérigazgatója. 'Ennek hiánya az első számú oka az orvosi hibáknak' - tette hozzá.

Tangey szerint ennek útjában az áll, hogy a betegek adatvédelmi jogainak érdekében törvény tiltja, hogy sms-ben vagy e-mailen keresztül az orvosok megvitassák a különböző páciensek ügyeit.

A Doximity az első olyan oldal, amely figyelembe véve a törvényi szabályozást, lehetővé teszi az orvosok közötti kommunikációt, még akkor is, ha több ezer kilométer választja el őket. A közösségi oldal létrehozása, 2010 októbere óta több mint nyolcvanezer orvos csatlakozott hozzá, akik mintegy tízezer esetet megvitattak és megoldottak.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 03. 06:00, vasárnap | Életmód

A legjobb film díját nyerte a Semmelweis Torontóban

A Koltai Lajos rendezésben készült semmelweis-film lett a Torontói EU Filmfesztivál legjobbja és elnyerte a közönségdíjat - közölte az MTI-vel szombaton a Nemzeti Filmintézet (NFI).

2023. December 01. 12:45, péntek | Életmód

A Kispál és a Borz jövő decemberben az MVM Dome-ban ad koncertet

Eddigi történetének legnagyobb beltéri koncertjére készül a Kispál és a Borz. A kultikus zenekar 2024. december 30-án a budapesti MVM Dome-ban lép fel.

2023. November 30. 09:29, csütörtök | Életmód

KSH: októberben 7089 gyermek született és 10 706 ember halt meg

Az előzetes adatok szerint 2023 októberében 7089 gyermek született és 10 706 ember halt meg.