Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Szeptember 05. 05:00, szerda | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Már az EU sem elég erős a Moody's-nak

Már az EU sem elég erős a Moody's-nak

Az amerikai Moody’s ugyanis mit sem törődve az ottani szabadnappal úgy döntött, kicsit megbolygatja a mai kereskedési hangulatot.

A hitelminősítő az eddigi stabilról a leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta az Európai Unió „AAA”- s adósbesorolását.

A Moody’s szerint most éppen Németország, Franciaország, Nagy-Britannia és Hollandia nem teljesít jól. Tényleg szinte már vegzálásként élhetik meg az európai politikusok és pénzügyi döntéshozók, hogy mire valamilyen megoldás kezdene kibontakozni az adósságválság hatásainak csillapítását illetően, a tengerentúlon biztosan eszébe jut valakinek, hogy Európát újra a víz alá nyomja. Mindezt úgy, hogy az elnökválasztásra készülő Egyesült Államok bőven 100 százalék feletti GDP-arányos államadóssággal, 10 százalék körüli államháztartási hiánnyal vigéckedik. Nem mellesleg pedig december környékén újabb monetáris lazításra készül. Az euró-dollár devizapáros egyelőre 1,2616 környékén mocorog.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.

2024. Július 19. 08:08, péntek | Külföld

Donald Trump az Egyesült Államok megosztottságának lezárását ígérte

Az Egyesült Államok politikai megosztottságának lezárását ígérte Donald Trump a Republikánus Párt elnökjelölő konvencióját lezáró beszédében csütörtökön Milwaukee-ban.

2024. Július 18. 07:55, csütörtök | Külföld

Donald Trump megfizettetné a védelmet Tajvannal

Tajvannak fizetnie kellene a védelemért, mert a sziget semmit sem nyújt az Egyesült Államoknak - jelentette ki Donald Trump amerikai elnökjelölt a Bloomberg Businessweek hetilapnak adott interjújában.

2024. Július 18. 07:48, csütörtök | Külföld

Az Európai Parlament továbbra is kiáll Ukrajna határozott támogatása mellett

A héten megalakult új Európai Parlament szerdai strasbourgi plenáris ülése elfogadta első hivatalos állásfoglalását, amelyben a testület képviselőinek többsége továbbra is Ukrajna határozott támogatását szorgalmazza.