Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Január 18. 09:58, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Már 500 ezer egyéni vállalkozó működik Magyarországon

Már 500 ezer egyéni vállalkozó működik Magyarországon

Tavaly is tömegesen alakultak egyéni vállalkozások Magyarországon, a számuk megközelíti a félmilliót az Opten adatai szerint.

A céginformációs szolgáltató csütörtöki, MTI-nek küldött közleménye szerint a cégek számához viszonyítva a legtöbb egyéni vállalkozó az oktatásban, pénzügyi területen, a mezőgazdaságban és művészeti területen működik.

Hat éve töretlenül növekszik az egyéni vállalkozók száma Magyarországon, és a jogszabályok változásával 2019-ben még tovább növekedhet ennek a gazdasági formának a népszerűsége - fejtette ki a közleményben Pertics Richárd, az Opten céginformációs igazgatója.

Az Opten adatai szerint 2018-ban 75 558 egyéni vállalkozás jött létre, emellett 35 828 megszűnt, így az egyéni vállalkozások száma jelenleg 496 600. A tendencia egyértelmű, néhány héten belül fél millió fölé emelkedik a magyarországi egyéni vállalkozások száma - írták.

A gazdasági forma népszerűsége az alacsony adminisztrációs költségeknek, a gyors vállalkozás indításnak és a vállalkozási formát egyre jobban támogató jogszabályi környezetnek köszönhető - mondta az Opten szakértője. Hozzátette: idén az alanyi adómentesség kiterjesztése adhat újabb lökést az egyéni vállalkozási forma népszerűségének.

Rövid távon segíthet a gazdaságnak a sok új vállalkozás, hosszú távon azonban a sok mikrovállalkozás még problémákat okozhat, mivel az alacsony adminisztrációs szint egyben alacsonyabb transzparenciát is jelent. Az alacsony transzparencia pedig kockázatokat vihet a partner vállalkozások életébe - véli a szakértő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.