Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2012. Április 24. 15:25, kedd | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Manchester várja a salgótarjáni Bobál-ikreket

Manchester várja a salgótarjáni Bobál-ikreket

A Salgótarjánban nevelkedett és ma a 17 éven aluli labdarúgó-válogatott két tehetséges játékosa, Bobál Gergely (jobbra) és ikertestvére, Dávid (balra) Manchesterben folytathatja pályafutását.

A két salgótarjáni fiatalember - akiknek szülei ma is a megyeszékhelyen élnek, bátyjuk, Bence (a felvételen középen) pedig Karancskesziben futballozik - a múlt héten a Manchester Citynél szerepelt próbajátékon. A a két futballista jó benyomást tett a Premier League-ben szereplő klub szakemberereire, így a szezon végeztével visszavárják őket.
"Örültünk, hogy kijuthattunk, ez egy jó tapasztalatszerzés volt - nyilatkozta a keddi sajtótájékoztatón Bobál Gergely, aki az U17-es Európa-bajnoki selejtezőkön, illetve a Puskás Suzuki Kupán is nagyszerű teljesítményt nyújtott, utóbbi fináléjában négyszer volt eredményes. - A második csapattal készülhettünk, a tempó egy kicsit magasabb volt, mint amit megszoktunk, de szerintem felvettük a versenyt."
A fiatal támadóra Supka Attila, a Budapest Honvéd felnőtt csapatának edzője már az Újpest elleni bajnokin számított volna, ám az angliai utazás miatt a 16 esztendős csatár még nem mutatkozhatott be az NB I-ben:
"Még négy forduló hátra van, keményen fogok dolgozni, és ha lehetőséget kapok, akkor megpróbálok bizonyítani." - mondta Bobál Gergely.
"Jól ment a játék, mindenki nagyon kedves volt velünk - fogalmazott Bobál Dávid, aki arra a felvetésre, hogy a hazai élvonalban kell-e megerősödni egy ilyen fiatal játékosnak, avagy jobb külföldre igazolni, a védő azt mondta: "Úgy gondolom, mind a kettő járható út, de szerintem ha egy ilyen lehetőség adódik, akkor azt ki kell használni."
George F. Hemingway, a klub tulajdonosa szerint a legfontosabb, hogy a Magyar Futball Akadémiáról egyre több játékos kerüljön fel a felnőtt csapathoz.
"Persze ugyanakkor azt látni kell, hogy ha egy fiúnak ilyen kiemelkedő lehetősége van, és a klubhoz is érkezik egy megfelelő ajánlat, akkor a mi dolgunk nem az, hogy tűzzel-vassal kényszerítsük őket a maradásra."
A Bobál-testvérek nyáron várhatóan már a Manchester City első csapatával gyakorolhatnak, a Roberto Mancini vezette gárdához csatlakoznak majd az ausztriai edzőtáborban.

Címkék: Bobál-ikrek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.