Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2016. Április 30. 12:00, szombat | Helyi

Májusi programok Ipolytarnócon

Májusi programok Ipolytarnócon

A Madarak és Fák Napjáról május 7-én, szombaton emlékeznek meg az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területen. Ezen a napon a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) nógrádi helyi csoportjának munkatársa segíti az érdeklődőket a madarak megtalálásában, a fajok felismerésében. Az információs térben a Madarak határok nélkül című filmet nézhetik meg az érdeklődők, majd kötetlen beszélgetés keretében kérdéseket tehetnek föl, illetve megoszthatják egymással madarász élményeiket, tapasztalataikat.

Az Európai Geoparkok Hete (május 24-június 5.) keretében május 27-én interaktív Vulkánnapot rendeznek Ipolytarnócon. Vezetett geológiai túrák, filmvetítések, izgalmas kísérletek várják a látogatókat. 11 és 14 órakor miniatűr vulkánt is működésbe hoznak a vállalkozó kedvűek a Magyar Tudományos Akadémia és az ELTE Vulkanológiai Kutatócsoportjának segítségével.

A Látogatóközpontban egész hónapban a 2014-es Medvesi Fotósmaraton legjobb képeit bemutató fotókiállítás látható.

http://osmaradvanyok.hu/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.