Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2023. Május 19. 03:00, péntek | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/FOTÓ: PAJERSZKI ATTILA

Májusi idő, de néhol zápor kialakulhat!

Májusi idő, de néhol zápor kialakulhat!

Az ország nagy részén már több órára kisüt a nap.

Pénteken Nyugaton, északnyugaton lehetnek még tartósabban felhős tájak. Átmenetileg kisebb eső, zápor, esetleg zivatar csak elszórtan alakulhat ki. Csak helyenként élénkülhet meg az északi-északkeleti szél. Hajnalban lehetnek párás, ködös körzetek. Reggel általában 5 és 12, délután 18 és 27 fok között alakulhat a hőmérséklet, keleten mérhetjük a magasabb, nyugaton az alacsonyabb maximumokat.

Szombaton sok napsütésre számíthatunk, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csak néhol alakulhat ki futó zápor, esetleg zivatar. A keleties szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. Kora nyári időre van kilátás, 24 és 29 fok közé melegedhet a levegő a délutáni órákra.

Vasárnap is sokat fog sütni a nap, de elszórtan ezen a napon is kialakulhat átmeneti jelleggel futó zápor, esetleg zivatar. Többfelé élénk lesz a keleti-északkeleti szél. A csúcsértékek ezen a napon is 24 és 29 fok között alakulhatnak.

Hétfőn és Kedden is napos-gomolyfelhős időre van kilátás, csak elszórtan alakulhat ki átmeneti jelleggel zápor, zivatar. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel. Délutánonként 24-28 fokot mutathatnak a hőmérők.

Orvosmeteorológia

Pénteken időjárási front nem lesz felettünk, de a melegedés hatására a fokozottan érzékenyek körében melegfronti tünetek előfordulhatnak.

Emiatt migrén, dekoncentráltság, tompaság, fáradékonyság is jelentkezhet, valamint felerősödhetnek a gyulladásos tünetek.

Nehéz nap vár a keringési rendszer betegségeivel élők számára, így ők napközben lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

A naposabb tájakon élők hangulata, közérzete javul, kellemes lesz a hő- és komfortérzet.

10 és 16 óra között a naposabb tájakon az UV-sugárzás eléri az erős fokozatot, ezért ajánlott gondoskodni a szabadban bőrünk megfelelő védelméről.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Kőris alacsony
Nyír alacsony
Platán alacsony
Tölgy alacsony
Pázsitfűfélék közepes
Eperfafélék magas
Fenyőfélék alacsony
Gombák alacsony
Erősödő pollenterhelés

Egyszerre nagyon sok növény virágpora található meg a levegőben, viszont az elmúlt napok csapadékosabb időjárása miatt valamelyest csökkent a pollenterhelés, de a következő napokban a pollenterhelés erősödése várható.

Az eperfafélék pollenjei országszerte közepes, helyenként magas, a pázsitfűféléké és a fenyőféléké pedig alacsony-közepes koncentrációban vannak jelen a levegőben.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony tartományban alakul, de helyenként eléri a közepes szintet.

Fotó: Pajerszki Attila (Végre ki ki bukkan a nap. De mit hoz a Pünkösd.....) Köszönjük,

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 13:00, szombat | Helyi

Füstbe ment üzlet!

A bátonyterenyei nyomozók őrizetbe vették azt a nőt, aki Mátraterenyén árult kábítószert.

2024. Április 20. 11:42, szombat | Helyi

Betiltaná a hétvégi kocsikázást a német közlekedési miniszter

Németországnak nem sikerült elérnie kitűzött klímaterveit, úgyhogy egészen szokatlan tervekkel állnak elő, hogy javítsanak az értékeken. Volker Wissing, Németország közlekedésügyi minisztere kijelentette:

2024. Április 20. 09:21, szombat | Helyi

Kerékpárosbarát szezonnyitót tartanak a hétvégén.

Idén is meghirdette a szezonnyitó kerékpárosbarát hétvégét a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) április 20-21-ére, az eseményhez több mint 80 vendéglátóhely, szálláshely és látványosság csatlakozott.

2024. Április 20. 09:09, szombat | Helyi

BMW-Lufthansa-megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között.

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között.