Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Április 29. 07:36, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Május végéig lehet jelentkezni a PannonHajszára

Május végéig lehet jelentkezni a PannonHajszára

Május végéig lehet jelentkezni a PannonHajsza hagyományőrző akadályversenyre, amelyet 6. alkalommal rendeznek meg június 8-án Cseszneken - közölték a szervezők az MTI-vel.

A közlemény szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma által is támogatott rendezvény célja a szabadidős program mellett a térség turisztikai kedveltségének növelése, a hagyományok - íjászat, dárdadobás, kukoricamorzsolás, várfal- és szalmabála-mászás, gólyalábon járás, taligatolás, csúzlizás - minél ismertségének erősítése, valamint az egészséges életmód, a mozgás csapatépítő, közösségformáló erejének bemutatása.

A nemzeti akadályversenyre a szerezők várják munkahelyi csapatok, egyetemisták, főiskolások mellett iskolák jelentkezését is nemcsak Magyarországról, hanem a határon túlról is.

A nevezéseket online május 27-ig regisztrálják a szervezők, de helyszínen is lehet jelentkezni. Az iskolásokat (10-18 évesek) június 9-én, vasárnap várják a SuliHajszával, a legifjabb korosztályt pedig a GyerekHajszával (6-11 évesek) a hagyományőrző hétvége mindkét napján. Az élményfutam fővédnöke Szabó Tünde sportért felelős államtitkár. A két táv mellett két szint közül is lehet választani: a versenyfutam a profi sportolóknak szól, ahol időlimittel és egy-egy akadály sikertelen teljesítése vagy hibázás esetén nehezebb büntető feladatokkal kell számolniuk a résztvevőknek. Az élményfutam azoknak szól, akik túrajelleggel szeretnék teljesíteni a kijelölt távot a Bakonyban - írták.

Tálos Gergő, a rendezvény főszervezője a közleményben kifejtette, hogy az akadályfutás egyre népszerűbb sportág, sokan versenyszerűen is űzik. A választható 7 és 14 kilométeres élményfutam a Bakony ösvényein, a hegység egyik legszebb túraútvonalán halad és az ország egyik leglátványosabb középkori erődítményébe, a tatárjárás után épült cseszneki várba is be kell mászniuk a résztvevőknek.

Hangsúlyozta azt is, hogy a PannonHajsza évről évre egyre nagyobb tömegeket vonz és a térség turisztikai vonzerejét is növeli, ezért Veszprém megyében több esemény is kapcsolódik a rendezvényhez. Az országos hírű program a térség számára turisztikai bevételt és a helyben lakóknak értékesítési lehetőséget is kínál. A tavalyi versenyen valamennyi szálláshely elkelt a közelben és a szervezők célja, hogy ne csak egy napra, hanem több rendezvénnyel számos alkalomra megtöltsék turistákkal, kikapcsolódni vágyókkal a környéket - írták.

A felújítás előtt álló cseszneki várnál található Magyarország egyik legizgalmasabb via ferrata túraútvonala.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.