Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2016. December 04. 12:54, vasárnap | Életmód
Forrás: mti

Majdnem csak karácsonykor eszünk halat

Majdnem csak karácsonykor eszünk halat

Az egész éves magyarországi édesvízihal-fogyasztás 70 százaléka a karácsonyi időszakra esik - mondta Magos Zoltán, a Pesti Vigadó Étterem séfje vasárnap az M1 aktuális csatornán.

A séf elmondta, hogy Magyarországon a karácsonyi menü általában pulykából, halászléből, töltött káposztából áll. Hozzáfűzte, gyorsabban készül el a menü, ha az ember valamilyen tengeri halat süt, illetve ha a halászlét nem szegedi, hanem bajai módon főzi.

Címkék: étel, hal, karácsony

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:07, kedd | Életmód

Kétezer foglyot kaszabolhattak le a mohácsi csatát követően a tömegsírok vizsgálata szerint

A mohácsi csata IV. tömegsírjánál idén nyáron megkezdett feltárás is igazolja, hogy mintegy kétezer letérdeltetett foglyot kaszaboltak le szablyával az ütközetet követően

2024. Július 16. 08:04, kedd | Életmód

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló az MTI-t hétfőn.

2024. Július 15. 08:00, hétfő | Életmód

Kálid Artúr kapta a Hollósi Frigyes-díjat

Kálid Artúr kapta idén a Hollósi Frigyes-díjat; az elismerést a közönség szavazatai alapján a Hyppolit, a lakáj címszerepéért nyerte el a Kőszegi Várszínház Köz-Játék Fesztiválján.

2024. Július 11. 08:04, csütörtök | Életmód

Készül a Shrek 5, két év múlva mutatják be

A DreamWorks Animation bejelentette, hogy elkészítik a Shrek ötödik epizódját, ami 2026 júliusában kerülhet majd a mozikba - számolt be róla kedden a Variety.com.