Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. November 04. 11:50, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Majcher Emese ötödik lett a derecskei párbajtőr versenyen

Majcher Emese ötödik lett a derecskei párbajtőr versenyen

A salgótarjáni Galba Árpád Vívóegylet sportolója, Majcher Emese ötödik helyen zárt a fiatal párbajtőrözők versenysorozatának szezonbeli első állomásán, Derecskén.

Az Olimpici Párbajtőr Grand Prix 2006-ban indult útjára, a versenysorozat egy program a magyar párbajtőrvívás jövőjéért. A Nemzet Sportolója, négyszeres olimpiai bajnokunk, Kulcsár Győző magánkezdeményezéssel, lelkes segítőivel alapította meg akkor az Olimpici Közhasznú Alapítványt, mely e program útját hivatott egyengetni, a Magyar Vívó Szövetség támogatásával. Célja, hogy új lendületet adjon a párbajtőrvívásnak; ösztönözze az utánpótlás-nevelést, versenyprogramjával motiválja és fejlessze a fiatal vívókat, akikből a jövő bajnokai születhetnek. A salgótarjániak az első pár állomást leszámítva állandó résztvevői a sorozatnak, az elmúlt hat szezonban számos nagydöntős helyezést szereztek már.
Az idei szezon Derecskén vette kezdetét, a nógrádiakat ezúttal is Majcher Emese képviselte. Vertich Tamás tanítványa hosszú ideje szerepel már a sorozatban, de csak a most rajtoló idényben nőtt bele a legfiatalabb korcsoportba, a törpicibe. Emese jól kezdte a napot, az első – sorsolás útján összerakott – csoportkörben mind az öt asszót meg tudta nyerni, és ekkor a második helyre rangsorolták. A következő körben szenvedte el első vereségét, de kilenc meccset követően is a negyedik legjobb vívó volt. Az utolsó csoportkört már a nyolc legjobb mutatóval rendelkező vívó alkotta. A salgótarjáni lány itt három asszót tudott megnyerni, így végül az ötödik helyen zárt, 22 induló között. Emesének a nógrádi megyeszékhelyen nincs edzőpartnere, így a klub keresi a lehetőségét annak, hogy a fiatal tehetség hetente egy alkalommal a fővárosban készülhessen.
Az ifjú tőrözők számára is elindult a szezon, a szigetszentmiklósi Polaris-Nord Kupán Gajdár Fanni képviselte a Galbát. Mindkét csoportkörben háromszor hagyta el győztesen a pástot, így a táblán csak a legjobb nyolc közé kerülésért kezdett. Itt simán jutott túl ellenfelén, a negyeddöntőben aztán a csoportok után elsőként kiemelt búcsúztatta a további küzdelmektől.
A Galba vívóinak eredményei.
Olimpici GP, párbajtőr, Derecske. Törpici lányok (22 induló): 5. Majcher Emese (5 győzelem/5 asszó, 3/4, 3/7).
Polaris-Nord Kupa, tőr, Szigetszentmiklós. Törpici lányok (18): 6. Gajdár Fanni (3/5, 3/5, 16 közé jutásért: erőnyerő, 8 közé jutásért: 10-1, negyeddöntő: 8-10).

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Címkék: vívás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.