Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Október 21. 08:03, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Magyarországon nyílt meg a Vredestein első egyedi kialakítású műhelye

Magyarországon nyílt meg a Vredestein első egyedi kialakítású műhelye

A fővárosban nyílt meg az Apollo Vredestein gumiabroncsgyártó és értékesítő cég első egyedi kialakítású flagship (zászlóshajó) műhelye, a megújult Római Gumi Centrum

- mondta Bakonyi Tamás, a cég magyarországi ügyvezető igazgatója Budapesten kedden sajtótájékoztatón. Hozzátette: ez a műhely az első az Apollo Vredestein Kft. megújult partner programjában.

Mathias Heimann, az Apollo Tyres európai és amerikai régiójának elnöke és az Apollo Vredestein B.V. vezérigazgatója kiemelte: a napokban további hat európai országban hat, a magyarországi flagship műhelyhez hasonló üzlethelységet nyitnak.

Bakonyi Tamás kifejtette: a gumiabroncs gyártásban és értékesítésben óriási a verseny, folyamatosan nő a márkák száma, az eladott abroncsok mennyisége azonban nem emelkedett számottevően az utóbbi időben. Ezért a cég új, az innovációra építő marketing koncepciójának segítségével kíván Magyarországon piacvezetővé válni.

Elmondta, az Apollo Tyres gyöngyöshalászi, első zöldmezős beruházása 975 új munkahelyet teremt majd. A gumigyárban várhatóan 2017 első felében indul el a termelés, évente 5,5 millió személy- és kisteherjármű-, valamint 675 ezer darab busz- és tehergépjármű abroncsot állítanak majd elő.

A Vredestein márka Hollandiából származik, a cég 1908-as alapításától 2009-ig önállóan működött, ekkor megvásárolta az indiai Apollo Tyres és létrejött az Apollo Vredestein B.V.

Az Apollo Vredestein Kft. 11 munkavállalót foglalkoztat, mintegy 80 partnere van.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint az Apollo Vredestein Kft. tavalyi éves nettó árbevétele több mint 1,8 milliárd forint volt, ami mintegy 93 millió forinttal marad el a 2013-astól. Az Apollo Vredestein Kft. 2014-ben mintegy 19,7 millió forintos veszteséggel zárt, szemben a 2013-as 29,4 millió forintos adózott eredménnyel.

Címkék: üzem, budapest, gumi, gyártó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.