Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Augusztus 01. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Süti Chef

Magyarország Tortája 2016.

Magyarország Tortája 2016.

Augusztus 4-én, a parlamenti sajtótájékoztatón áruljuk el, hogy melyik torta nyerte el a Magyarország Tortája 2016. díjat.

Ismét két salgótarjáni cukrász-remekmű került be a legjobbak közé.

A három döntős torta:

1. Zuzorka - Szó Gellért, G&D Kézműves Cukrászda, Salgótarján.
A mandulalisztes linzerre habzsák segítségével narancslikőrös mandulakrémet nyomnak. Erre eperlekvár kerül. Sütés és hűlés után szintén eperlekvárral kenik meg, majd mascarpone mousse-t öntenek rá.
Balzsamecetes eper-rebarbara zselé-t helyeznek rá, amire ismét mascarpone mousse-t öntenek és elkenik egyenletesre.
Fagyasztás után fehércsokoládés tükörzselét terítenek rá, majd tejszín pompommal és temperált fehércsokoládé dísszel díszítik.

2. Aranyos körtetorta - Tóth Norbert, Tóth Cukrászda, Dunaföldvár.
Moscovado cukros édes morzsára marcipános tészta kerül, erre fehércsokoládés-yuzus körtekrémet öntenek, melybe párolt körtét tesznek. Bodzás mascarpone mousse-t töltenek rá, melyre dermesztés után körte zselét kennek.
Aszalt körtés, hántolt ostyás, kakaóvajas csokoládéból kis halmokat adagolnak, amiket dermedés után arany spray-vel fújnak.
Szeletenként aszalt körtés halmokkal díszítik a tortát.

3. Őrség zöld aranya - Szó Gellért, G&D Kézműves Cukrászda, Salgótarján.
Tökmagos felvertre fehércsokoládés, lazára felvert ganache kerül.
Pirított, darált tökmagból, cukorral és őrségi hidegen sajtolt tökmagolajjal pralinét készítenek, melyből fehércsokoládé, hántolt ostya és tökmagolaj felhasználásával ropogós réteg készül.
A könnyű ganache-ra helyezik ezt a ropogós réteget, melyre ismét a fehércsokoládés ganache kerül. Erre teszik a málnazselét, majd ismét a lágy ganache réteg következik.
Fehércsokoládés tökmagolajos tükörzselé kerül a tetejére, ganache-sal és temperált, festett kakaóvajas fehércsokoládéból készült körökkel díszítik.

Fotónkon a tavalyi nyertesek láthatóak:

- Szó Gellért salgótarjáni cukrász által megálmodott Pannonhalmi Sárgabarackpálinkás Karamelltorta,

-2015-ben először női versenyző, Vaslóczki Orsolya „Barackos buboréktortája” nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:11, csütörtök | Helyi

Az anyák napja eredete és ünneplése

Az anyák napja a család egyik fontos ünnepe, amelyet számtalan módon lehet felejthetetlenné tenni évről évre. Mióta ünnepeljük, és mitől válhat különlegessé? Magyarországon május első vasárnapján az anyákat ünnepeljük.

2024. Május 02. 18:00, csütörtök | Helyi

Das Weltauto: lassan átalakul a magyarországi használtautó-piac.

A magyarországi használtautó-piacon jelenleg az alsó-közép kategória a legnépszerűbb, az élen még a korábbi évtizedek hagyományosan erős márkái állnak.

2024. Május 02. 17:50, csütörtök | Helyi

A BMW autógyár miatt nőtt az érdeklődés a járműmérnöki képzés iránt Debrecenben.

Amióta a BMW bejelentette, hogy Debrecenben építi fel legújabb autógyárát, ugrásszerűen nőtt az érdeklődés a Debreceni Egyetem (DE) műszaki karának járműmérnöki képzése iránt.

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.