Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Január 31. 07:30, péntek | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Magyarország a közmunkások országa lett

Magyarország a közmunkások országa lett

A Fidesz tíz év alatt egymillió munkahelyet ígért, ezzel szemben valós munkahelyteremtés helyett a közmunkások országát hozta létre.

Ezt mondta Szél Bernadett, a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke Salgótarjánban, amikor bemutatták a párt megyei képviselőjelöltjeit.
Azzal kapcsolatban, hogy a statisztikai hivatal legfrissebb jelentése szerint az év végén már 4 millió 15 ezer volt a foglalkoztatottak száma, Szél Bernadett úgy fogalmazott: "azt már megszokhattuk az elmúlt években", hogy a Fidesz ezekbe kapaszkodva próbálja elhitetni a magyar emberekkel, hogy itt minden szépen és jól megy, de ez a négymillió feletti szám azt a valóságot tükrözi, hogy Magyarország a közmunkások országa lett.
Az LMP politikusa fájónak nevezte, hogy a nagyobbik kormánypártot az elmúlt három évben nem érdekelte, mi lesz a közmunkásokkal, "most a választások előtt, propagandacélból, a kampány részeként elindította a téli közmunkaprogramot".
Az ellenzéki párt társelnöke hangsúlyozta: a kormányváltás óta 25 ezerrel kevesebben dolgoznak a versenyszférában. Súlyos problémának nevezte azt is, hogy minden munkahelyvédelmi akcióterv ellenére több korcsoportban is csökkent a nők foglalkoztatása.
Szél Bernadett azt mondta: az LMP "valódi munkát" akar adni az embereknek. Jóval korlátozottabb szerepet adnának a közmunkának, viszont személyre szabottan fejlesztenék a munkaügyi szolgáltatásokat, és kiemelt szerepet szánnának a kistérségi szintű stratégiai partnerségeknek, mert ott kell munkahelyet teremteni, ahol az emberek laknak - tette hozzá.
Az LMP társelnöke bemutatta a párt Nógrád megyei képviselőjelöltjeit. Az 1-es számú egyéni választókerületben Komlósi Csabát (képünk bal oldalán) indítják, aki 2012-től az LMP országos választmányának tagja, és egy éve a frakció munkatársa is.
A pásztói születésű jelölt Szegeden, Debrecenben és Békéscsabán is dolgozott tanárként. A '80-as évek végétől részt vett az egri hallgatói körök mindennapjaiban, és a helyi Fidesz-csoport megalapításában is. 2009-től az LMP tagja.
A 2-es számú választókerületben Zagyvai Sándor földrajz-testnevelés szakos tanár indul, aki 22 éve dolgozik a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Gimnázium és Szakközépiskolában. 1982-től a megyei pedagógiai intézet szakfelügyelőjeként, majd szaktanácsadójaként dolgozott, 12 évig pedig szakszervezeti titkár és a Pedagógia Egyesület alelnöke volt, emellett a balassagyarmati polgári kör egyik vezetője is volt.
Mindkét jelölt családos, három-három gyermek édesapja.

MTI-fotó: Komka Péter

Címkék: közmunkás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.

2024. Május 02. 11:18, csütörtök | Helyi

ingatlan.com: áprilisban jelentősen nőtt az ingatlanpiaci kereslet.

Áprilisban lélektani határt tört át az ingatlanpiaci kereslet, a feladott lakáshirdetések száma jelentősen nőtt, ami további élénkülést vetít előre 2024-re.

2024. Május 02. 09:10, csütörtök | Helyi

Minden mozdíthatót ellopott!

Elsősorban lakatlan házakba és azok melléképületeibe tört be, majd több százezer forint értékű tárgyakat lopott el az a férfi, akit a salgótarjáni nyomozók a napokban fogtak el.

2024. Május 02. 08:40, csütörtök | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ