Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. November 09. 14:00, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Magyarország a 7-es csoportban maradt

Magyarország a 7-es csoportban maradt

A Standard & Poor\'s szerint a magyar politikai környezet stabil, de az utóbbi időben születtek „váratlan” és néha „hátrányos” politikai döntések, melyek a bankrendszert érintették.

Fenntartotta a magyar bankszektorra érvényes eddigi országkockázati besorolását szerdai értékelésében a Standard & Poor's. A világ legnagyobb hitelminősítő csoportja több mint két éve a 7-es csoportban tartja nyilván a magyar bankszektor országkockázati megítélését (Banking Industry Country Risk Assessment – BICRA).

Az S&P által az egyes nemzeti bankszektorokra kidolgozott országkockázati osztályzati rendszer nem azonos a bankokra, illetve a szuverén adósokra érvényben tartott adós-, illetve betétkockázati besorolásokkal. A BICRA-mutató az adott országok pénzügyi szektorainak egészét érintő általános, a nemzetgazdaságra is kiható és onnan eredő kockázati tényezőket méri; a legjobb osztályzat az 1-es, a legrosszabb a 10-es.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.