Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2015. Május 14. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: radiofocus.hu

Magyar-szlovák természetismereti vetélkedőt szerveztek

Magyar-szlovák természetismereti vetélkedőt szerveztek

Eresztvényben tartották meg kedden az idei, hagyományos magyar-szlovák természetismereti vetélkedőt.

A Karancs-Medves Tájvédelmi Körzet és a Cseres-hegység Tájvédelmi Körzet vezetése az idei évben a Novohrad – Nógrád Geopark Oktató Kutató és Irányító Központját választotta helyszínül, de az igen kellemes időjárásnak köszönhetően a feladatokat megelőző előadásokat a természetben hallgathatta meg a közel száz résztvevő diák a természetvédelmi szakemberektől.

A versenynek egyaránt része volt a papír alapú feladatsorok sikeres kitöltése vagy éppen a fásszárú növények felismerése is. A vetélkedőt az Almágyi Alapiskola nyerte a Bolyai János Gimnázium 5-ös és a Kodály Zoltán Általános Iskola 1-es csapatai előtt. A legjobb szlovák és legjobb magyar csapat tanulói egy jutalomkiránduláson vehetnek majd részt a szomszéd ország területén.

A határ két oldalának iskolásai a kilencvenes évektől kezdődően minden évben összegyűlnek a verseny alkalmából, a helyszínt felváltva adják a térség magyar és szlovák területei.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.

2024. Július 16. 08:25, kedd | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.