Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2016. December 20. 15:11, kedd | Belföld
Forrás: mti

Magyar sérültje is van a berlini merényletnek

Magyar sérültje is van a berlini merényletnek

A hétfő esti berlini merénylet egész Európa ellen irányult, így Magyarországot is támadás érte - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

"Nem lehetünk naivak (...), az elmúlt másfél évben Európa biztonsági helyzete drasztikusan romlott", aminek az elsődleges oka az illegális és ellenőrizetlen migráció - fogalmazott a szóvivő, aki szerint Európa és Magyarország biztonságáért mindent meg kell tenni.

Kovács Zoltán közölte: tudomásuk szerint egy magyar állampolgár is könnyebben megsérülhetett Berlinben, de már ő is elhagyhatta a kórházat. Minderről hivatalos értesítést azonban egyelőre nem kaptak a német szervektől.

Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó arról beszélt a tájékoztatón, nincs információjuk magyarországi terrorfenyegetettségről, ezért is nem emelik annak fokozatát.

Közölte ugyanakkor, hogy megerősítik a rendőri biztosítást azokon a magyarországi helyeken, ahol nagy tömeg tartózkodik, így például a karácsonyi vásárokon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.