Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2023. Szeptember 17. 14:21, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI/MISZ

Magyar középiskolás sikere az EU Fiatal tudósok versenyén!

Magyar középiskolás sikere az EU Fiatal tudósok versenyén!

A 14-20 éves korosztálynak kiírt EU Fiatal tudósok versenyén Laskai Szilveszter, a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium diákja különdíjat nyert közölte a Magyar Innovációs Szövetség.

A 34. alkalommal megrendezett versenyen a világ 37 országából 65 ezer fiatal közül választották ki a döntőbe jutókat. A Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium diákja, Laskai Szilveszter Vontatási inverter tervezése SiC félvezetőkkel című pályázatával az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet (CERN) által felajánlott különdíjat nyerte el a szeptember 12. és 17. között Brüsszelben rendezett megmérettetésen.
A döntőben Laskai Szilveszter mellett a békásmegyeri Veres Péter Gimnázium tanulója, Vida Ákos Gaming Accessibility című munkájával, valamint a tatabányai Bánki Donát Pech Antal Technikum frissen végzett diákjai, Óvári Ákos és Szőnyi Balázs Thermográfiai alapon működő vezetést támogató rendszer című munkájukkal vettek részt. Ők készítették a Magyar Innovációs Szövetség által 2022/2023. évben megrendezett 32. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia három elsődíjas pályázatát - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Belföld

Másodfokú hőségriasztás lép életbe péntektől vasárnapig

Meghosszabbítja, de harmadfokról másodfokra módosítja a hőségriasztást az ország egész területén az országos tisztifőorvos péntektől vasárnap éjfélig

2024. Július 18. 07:48, csütörtök | Belföld

Bemutatták a Ganz elektromos midibuszát

Bemutatták szerdán Budapesten a cseh-magyar koprodukcióban készült GANZ-SOR EBN8 nevű elektromos midibusz prototípusát - közölte a magyar gyártó az MTI-vel.

2024. Július 17. 08:00, szerda | Belföld

Maruzsa Zoltán: a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek

A megrendelt tankönyvek gyártása a napokban fejeződik be a debreceni Alföldi Nyomdában, a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek - közölte a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára sajtótájékoztatón kedden.