Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Július 16. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Magyar Kézműves Remek elismerés a salgótarjáni cukrásznak

Magyar Kézműves Remek elismerés a salgótarjáni cukrásznak

Átadtak a Magyar Kézműves Remek 2013 elismerő címeket. Ebben az évben 39 alkotót díjazott a pályázat meghirdetője, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.

A magyar kézműves hagyományok jobb hasznosítása érdekében a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara első alkalommal 2002-ben hirdette meg az alkotó kézműves termékek jutalmazására a ”Magyar Kézműves Remek” elismerő cím adományozását. A különleges előállítási technológiát őrző és kiemelkedő minőségű kézműves termékek díjazásának célja a hagyományőrző vállalkozói kultúra, a kézműves szakma rangjának emelése és újabb piaci lehetőségeinek feltárása.
A Magyar Kézműves Remek pályázat ismertsége és rangja folyamatosan emelkedett. Míg 2002-ben 27 pályázó nyújtotta be alkotását, közülük 14-en nyerték el a Magyar Kézműves remek címet, 2013-ban rekordszámú – minden idők legtöbb pályázata – 132 pályamű érkezett, a zsűri pedig 39 Kézműves Remek címet adományozott, akik között található szövő, cukrász, kistermelő, pálinkakészítő, cserépkályhás, ruhatervező, gyöngyfűző, cipész és fafaragó is. A díjat idén egy Nógrád megyei kézműves érdemelte ki: Sólyom Zsuzsanna salgótarjáni cukrász, „Édes Magyarország” bonbonválogatása kapott elismerést.
2013-ban a pályázati felhívásra minden eddiginél színvonalasabb pályázati munkák érkeztek; így idén találkozhattunk a legtöbb, a pályázati felhívás követelményeinek és a díj céljainak legjobban megfelelő alkotással. Emellett ismét sok, a pályázaton újonnan megjelenő szakma képviselőjét, illetve innovatív termékeket is üdvözölhettek a bírálók.
A Magyar Kézműves Remek címet nyert pályázók termékeiből az MKIK a címátadást követően minden alkalommal kiállítást rendez, amely az idén egy hónapig (július 12. – augusztus 11.) lesz látható a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

Címkék: kézműves

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.