Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. December 02. 05:00, vasárnap | Külföld
Forrás: MTI

Magyar férfi holttestére bukkantak Thaiföldön

Magyar férfi holttestére bukkantak Thaiföldön

Minden bizonnyal egy magyar férfi holttestére bukkantak Thaiföldön: a 47 éves, összeszurkált áldozatot egy műanyag zsákba csomagolva találták meg - közölte szombaton a Phuket Wan című helyi lap.

A phuketi rendőrség szerint gyilkosság áldozata lehet a férfi, akinek a holttestére péntek este hat óra körül találtak rá a dzsungelben, egy tóban a helyi lakosok, akiknek a gyanúját a kellemetlen szag keltette föl. A lap azt írja, hogy az illető üzleti vitába keveredett Szamuj-szigeten.
Mint írták, a férfi műanyag zsákba csomagolt holttestéből DNS-mintát vettek, hogy megerősítsék az áldozat személyazonosságát. A gyanú szerint a 47 éves R. Péterről van szó, akinek eltűnését szerdán jelentette be szintén Thaiföldön tartózkodó magyar barátja.
A meggyilkolt férfi mellkasán öt, a fején és egyik bokáján két-két késszúrás volt, csuklói össze voltak kötözve, csak egy alsónadrágot viselt, az arca pedig felismerhetetlenné torzult, miután több mint egy hetet lehetett a vízben. Az alsónadrág ugyanolyan színű, méretű és márkájú volt, mint azok, amelyeket R. Péter szállásán találtak.
A rendőrség közölte: a férfi Thaiföldön tartózkodó magyar barátja elmondta a nyomozóknak, hogy R. Péternek egy másik magyarral volt üzleti vitája Szamuj-szigeten. November 23-án, egy fehér Toyota kisteherautón érkezett Phuket üdülőszigetre, és Paklok településen apartmant vett ki. Mobiltelefonja a következő napon már nem válaszolt. Az apartmanszálloda recepciósa szerint R. Pétert nem sokkal megérkezése után már nem látták többet, és a gépkocsija is eltűnt.
A szamuji és phuketi rendőrök közösen keresik a gyilkost vagy gyilkosokat. Bővebb felvilágosítást várhatóan vasárnap adnak az esetről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:24, vasárnap | Külföld

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Észak-Szlovéniában, a tűzoltók kétszáz esetben intézkedtek - írta a helyi sajtó szombaton.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.

2024. Július 19. 08:08, péntek | Külföld

Donald Trump az Egyesült Államok megosztottságának lezárását ígérte

Az Egyesült Államok politikai megosztottságának lezárását ígérte Donald Trump a Republikánus Párt elnökjelölő konvencióját lezáró beszédében csütörtökön Milwaukee-ban.

2024. Július 18. 07:55, csütörtök | Külföld

Donald Trump megfizettetné a védelmet Tajvannal

Tajvannak fizetnie kellene a védelemért, mert a sziget semmit sem nyújt az Egyesült Államoknak - jelentette ki Donald Trump amerikai elnökjelölt a Bloomberg Businessweek hetilapnak adott interjújában.